Начало » Microcredit – информация и оценка

Лесни и достъпни бързи кредити, финансова помощ и продукти за индивидуални потребители и за малкия и среден бизнес.

Предимства
 • кандидатстване в офис и онлайн
 • само срещу лична карта
 • без поръчители
 • получаване на сумата в брой и по банкова сметка
Недостатъци
 • отговор по онлайн искане за кредит се получава само в работното време на компанията

Информация и мнения за Microcredit

Кои са Microcredit?

Microcredit e небанкова финансова институция с над 10-годишно присъствие на българския пазар. Компанията предлага бързи, лесни и достъпни бързи кредити, оказва финансова подкрепа и предоставя финансови услуги на индивидуални потребители и на малкия и среден бизнес. Кредитните продукти се предлагат онлайн и в националната й търговска мрежа.

Търговска мрежа на Microcredit

Търговската мрежа на Микро Кредит е с национално покритие, включва 70 локални офиси и над 1000 кредитни консултанти, които предоставят финансови съвети и предлагат продуктите на фирмата на заинтересованите кредитоискатели. Виж мнения и препоръки от клиенти и се запознай с продуктите на Microcredit.

Видове бързи кредити, предлагани от Microcredit

Усилията на екипа на фирмата са насочени към задоволяване на нуждите и търсенето на потребителите. Затова през 2019 година, компанията слива три от основните продукти от портфолиото си – CrediHome, CrediGo и CrediTrade в един нов кредит – Microcredit. Той обединява предимствата на трите продукта и е предназначен както за физически лица, така и за юридически лица с цел осигуряване на оборотни средства. Кредитоискателите могат да заявят пари на заем онлайн или в офис като предлаганите суми са от 200 до 5000 лева със срок на погасяване от 3 до 18 месеца.

Основни параметри на кредит Microcredit

Сума Срок
200 – 5000 лв. 3 – 18 месеца

Потребителският кредит Microcredit е с фиксирана лихва за целия период и се изплаща на равни месечни вноски. Може да бъде заявен във всеки офис на фирмата или на националния й телефон. Кандидатстването е напълно безплатно, не се изискват гаранти, поръчители или обезпечение. Единствено е необходимо при попълване на искането за кредит кредитоискателят да посочи лице за контакт. Лицето за контакт трябва да е пълнолетно лице и да разполага със собствен активен телефонен номер, на който екипът на компанията да се свърже с него в случай на нужда.

Всеки кредит Microcredit има до 45 дни гратисен период до първа вноска.

Кредит от Microcredit – въпроси и отговори

Как можеш да кандидатстваш за кредит?

Кандидатстването е бързо, лесно, удобно и безплатно. За максимално улеснение на своите клиенти Microcredit предлага следните възможности:

 • кандидатстване онлайн – чрез попълване на онлайн форма на сайта
 • в офис на фирмата – на разположение на клиентите са 70 офиса в цялата страна
как да кандидатстваш в microcredit

Как да кандидатстваш за онлайн кредит?

Можеш да подадаеш заявка за онлайн кредит по всяко време на денонощието 7 дни в седмицата. Целият процес по попълване и изпращане на заявлението, както и подписването на договора се извършват изцяло онлайн без нужда от посещение на офис. След като бъдеш одобрен за заем ще получиш желаната сума до минути. В случай, че избереш да кандидатстваш за кредит в офис на Микро Кредит или чрез представител на фирмата, ще получиш хартиен екземпляр на договора си за кредит.

Какво е необходимо, за да кандидатстваш за бърз кредит?

Компанията отпуска бързи кредити без трудов договор.

Условията за кандидатстване са:

 • да си пълнолетен български гражданин и да имаш валидна лична карта;
 • да получаваш регулярни месечни доходи;
 • фирмата не изисква предоставяне на обезпечение по кредита.

Изисква ли се предоставяне на обезпечение, гарант или поръчител?

Микро Кредит отпуска необезпечени кредити, за които не е необходимо да се предоставят гаранти или поръчители преди или след одобрение.

Как можеш да получиш по-бързо одобрение и да спестиш време?

Компанията предлага възможност за ползване на пакет от допълнителни услуги „Разглеждане до минути“. Тези услуги не са задължителни. Клиентите, които ги заявят могат да спестят време и да се ползват от значителни удобства като:

 • Бързо одобрение;
 • Допълнителни начини за усвояване с разширено работно време;
 • Допълнителни начини за изплащане;
 • Преференциално и експресно обслужване;
 • Право на участие в специални промоции.

Как да разбереш дали си одобрен?

След като бъде разгледано искането ти за кредит получаваш кратко съобщение (смс), в което компанията ти съобщава дали заявката ти за кредит е одобрена или отказана. Ако размислиш можеш да се откажеш от искането си за кредит преди да си подписал договор. За да го направиш трябва да се свържеш с компанията кредитор на националния им телефон или чрез имейл.

Каква е процедурата за подписване на договор за бърз кредит от Microcredit?

Подписването на договора се извършва изцяло онлайн. След одобрение се получава мейл с договор и линк за подписването му. Ще получиш и СМС с код за подписване. За да подпишеш договора трябва да отвориш линка и да въведеш своето ЕГН и кода от СМС-а. Това действие е равносилно на полагане на подпис под договора и те обвързва с неговото съдържание. Затова е необходимо да се запознаеш със съдържанието на всички документи, преди да подпишеш. СМС кодът е валиден в рамките на 72 часа от получаването му. В случай, че клиентът има затруднения с активиране на кода за подписване на договора си може да потърси съдействие и помощ от екипа на компанията на националния й телефонен номер.

microcredit-podpisvane-na-dogovor-online

Как да получиш парите и колко време ще отнеме?

Микро Кредит предлага на своите клиенти възможността сами да изберат как желаят да получат сумата, която са заявили. Начините за получаване на парите са:

 • в брой
 • на каса на EasyPay
 • по банкова сметка

Времето за получаване на сумата зависи от това как си избрал да получиш кредита си. Ако си предпочел да го усвоиш в офис на Микро Кредит или чрез ИзиПей, можеш да вземеш парите веднага след получаване на одобрение. При усвояване по банков път е възможно парите да бъдат в банковата ти сметка с известно забавяне в зависимост от това кога е одобрен кредита и в коя банка е регистрирана банковата ти сметка. Стандартното време за обработка на трансферите е в рамките на 2 часа, но все пак е възможно да има известно забавяне при някои банкови институции. Важно е да имаш предвид, че всички изплащания на кредити се извършват в рамките на работното време на компанията.

Как да върнеш заема?

Заемите, предлагани от Микро кредит се изплащат на равни месечни вноски.

Компанията предлага и т. нар. кредит до заплата с възможност за връщане на отпуснатата сума в срок до 30 дни за своите лоялни клиенти.

За твое улеснение вноските по кредита си към Микро Кредит можеш да се плащат по банков път, във всеки офис на фирмата или чрез ИзиПей. Ако поради някаква причина се налажа някой друг да плаща вноски от твое име, трябва да попълни точния номер на договора ти за кредит и ЕГН. В случай, че тези данни са непълни или липсват има вероятност плащането да не бъде отразено по погасителния ти план и това да доведе до негативни последствия. Микро Кредит разполага с банкови сметки в няколко банки и предлага възможност на клиентите си да изберат най-изгодния вариант за изплащане на вноските по кредита им.

Друг начин за плащане на вноските по кредита е през фирмения сайт на Микро Кредит. За да платиш онлайн трябва да избереш тази опция в менюто Как да върна?. Достатъчно е да въведеш номера на договора си за кредит и ЕГН-то си в полетата и да разполагаш с достатъчна наличност по банковата си карта, за да можеш да извършиш плащането.

Какво да предприемеш, в случай че не можеш да платиш вноската си навреме?

Когато изпаднеш в ситуация на временна неплатежоспособност най-добре е да се свържеш с кредитора си и заедно да потърсите взаимоизгодно решение. В противен случай има риск да ти бъде начислена неустойка за просрочено плащане и това да бъде отразено в кредитното ти досие в Централен кредитен регистър (ЦКР). Това от своя страна би довело до затруднения да получиш нов кредит в бъдеще.

Специални предложения от Микро Кредит

Всички нови клиенти на фирмата могат да се възползват от промоционални условия за първи онлайн кредит или кредит в офис до 1000 лева с 0% лихва за срок до 30 дни.

Щастлива млада двойка взела първи безлихвен кредит
Първи безлихвен кредит

Промоцията е валидна до края на 2023 година и се отнася за клиенти, които сключат договор за някоя от следните допълнителни услуги към договора си за кредит:

 • Допълнителна услуга „Комфорт“;
 • Допълнителна услуга „Разглеждане до минути“

С пълните условия на тази специална оферта можеш да се запознаеш на сайта на компанията.

Програма за лоялни клиенти

Програма за лоялни клиенти на Microcredit

Какво включва?

 • Програмата за лоялни клиенти включва отстъпки от цените на пакет допълнителни услуги „Комфорт“.
 • Тя е валидна за лоялни клиенти на Микро Кредит, които са изплащали редовно вноските по кредита си и не са допускали просрочия над определен брой дни.
 • Клиентите получават по-добри цени за всеки следващ усвоен кредит.
 • Основният принцип на програмата е „Изплащаш коректно – получаваш по-висока отстъпка“.
 • Програмата предоставя две нива на отстъпка –Специална и ВИП:
СпециалнаВИП
10% отстъпка от стандартните цени20% отстъпка от стандартните цени​​​​​​​
Отстъпки Лоялна програма Микро Кредит

​​​​​​​​​​​​

Освен всички изброени предимства лоялните клиенти на фирмата имат възможност да получат специални оферти и допълнителни Бонус отстъпки. Подробна информация може да получиш от кредитните консултанти или в най-близкия до теб офис.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Последно добавени
Вземи бърз онлайн кредит до 3000 лева за срок до 24 месеца
Вземи бърз онлайн кредит до 5000 лева за срок до 18 месеца
Бързи кредити онлайн до 6000 лева за срок от 3 до 18 месеца.
Microcredit – информация и оценка
5.0/5
Вземи най-новите оферти!

Абонирай се за нашия информационен бюлетин и получавай най-интересното от компаниите за бързи кредити директно на твоя имейл адрес. Така ще спестиш време в търсене на оферти. Ние ще го направим вместо теб!