4 грешки, с които влошаваш своето финансово положение

Начало » 4 грешки, с които влошаваш своето финансово положение

В днешния свят всеки има възможност да натрупа достатъчно средства, за да живее добре. За съжаление обаче нещата не са толкова прости. За да намериш високо платена работа трябва да притежаваш определени качества и да вложиш много време и усилия да се развиеш. Някои хора опитват да започнат собствен бизнес, но това също не винаги работи. В крайна сметка, когато сме в лошо финансово положение обикновено прибягваме до вземането на банкови или бързи кредити. Те са добро решение, когато искаш да излезеш от спешна ситуация, но не решават проблемите ти в дългосрочен план.

Ето няколко чести грешки, с които влошаваш своето финансово положение:

Не планираш бюджета си

Когато харчиш средствата си за импулсивни покупки и купуваш скъпи артикули, които не са ти наистина нужни, бюджетът ти страда. Опитай да си поставиш лимити за харчене. Сметни колко пари са ти нужни за храна, битови сметки, излизания и опитай да спестиш поне малка сума. За да ти е по-лесно можеш да изтеглиш приложение, което ти показва за какво харчиш средствата си и да анализираш как можеш да спестяваш повече.

Не пазаруваш умно

Понякога можеш да спестиш доста средства ако пазаруваш от евтини магазини или ползваш отстъпки. Магазините за дрехи и вещи втора употреба набират все повече популярност. Дори хора, които са в добро финансово положение изпитват вълнение да пазаруват от такива магазини и да намират интересни находки. Ако имаш нужда от домашни потреби или сувенир можеш да намериш евтина алтернатива в магазините ‘‘за левче‘‘ вместо да купуваш скъпите стоки от мола. Друго, което можеш да направиш е да си извадиш карти за отстъпка в големите магазини, в които пазаруваш.

Мъж гледа изненадано към лист хартия

Нямаш допълнителен доход

Ако работиш на пълен работен ден вероятно не искаш да се натоварваш още като търсиш допълнителна работа. Можеш обаче да продадеш в интернет вещи и дрехи, които не използваш. Друга опция е да инвестираш в акции, инвестиционно злато или криптовалути. В този случай не е сигурно, че ще спечелиш, но по-добре да заделяш малко пари за инвестиция, отколкото да ги похарчиш за една вечер в дискотеката.

Вярваш на реклами

Ето появява се нов революционен продукт, който ще реши всичките ти проблеми, когато го купиш! За съжаление едва ли ще стане точно така. Рекламите са навсякъде – в интернет, по телевизията, на улицата върху автобусите и билбордовете. Те ни обещават безкрайно здраве, красота, зашеметяваща визия или пък атлетично тяло. Да вероятно част от продуктите наистина притежават добри качества, но не трябва да се вярва на всичко. Когато става въпрос за хранителни продукти или продукти за отслабване, чети съставките и проучи дали наистина са толкова полезни. Ако търсиш дрехи или обувки не робувай на марките и виж дали има по-изгодна алтернатива. Предимството на времето, в което живеем е, че имаме достатъчно голям избор от продукти и услуги. Така можем да изглеждаме добре и да притежаваме качествени вещи на ниски цени, стига само да знаем как да анализираме пазара и да правим разумен избор.

В интернет съществуват множество сайтове за сравнение на цени. Използвай ги и харчи изгодно и разумно, за да не ти се налага да търсиш пари на заем.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Последно добавени
Вземи бърз онлайн кредит до 3000 лева за срок до 24 месеца
Вземи бърз онлайн кредит до 5000 лева за срок до 18 месеца
Бързи кредити онлайн до 6000 лева за срок от 3 до 18 месеца.
Вземи най-новите оферти!

Абонирай се за нашия информационен бюлетин и получавай най-интересното от компаниите за бързи кредити директно на твоя имейл адрес. Така ще спестиш време в търсене на оферти. Ние ще го направим вместо теб!