Как да пазаруваш разумно?

Начало » Как да пазаруваш разумно?

Често ли ти се случва да отидеш на пазар за нещо специфично и накрая да купиш куп други неща от които нямаш нужда? Изкушенията дебнат отвсякъде. И ние често им се поддаваме. Отиваш на пазар, за да си купиш хляб, а се връщаш с торба пълна с различни придобивки. Всяко ново нещо ни носи прилив на допамин. Кара ни да се чувстваме развълнувани и да преливаме от позитивни емоции. Лошото на спонтанните покупки е, че те бързо изяждат бюджета ни. Когато имаме повече разходи отколкото приходи, тогава обикновено вземаме пари на заем, за да запълним дупките в бюджета си. Виж как да пазаруваш разумно още сега.

Днес ще ти разкажем за няколко трика, които ще ти помогнат да контролираш желанието си за нови придобивки.

Приоритизирай покупките си

Направи си списък с нужните покупки и друг с нещата, които искаш, но не са ти спешни. Ако пазаруваш по списък и си забраниш да купуваш други артикули бързо ще спестиш. Дай си време за размисъл и отложи купуването на неща от които нямаш нужда в момента.Така ще отсееш кои покупки си струват и кои – не.

Как да пазаруваш разумно като сравниш офертите?

Вече има много сайтове за сравнение на цени, които ти помагат да избереш най-изгодните стоки. Виж от къде можеш да закупиш желаните от теб артикули на добри цени. Вече можеш да сравниш офертите не само на различните магазини, а и на финансовите институции. Планувай добре по-скъпите си покупки, за да ти излязат изгодно. Когато купуваш бяла и черна техника вземи предвид дали е енергоспестяваща, какъв е срокът на гаранцията и дали може да бъде върната, ако не отговори на очакванията ти.

мъж и лап топ от който излизат пари

Пазарувай от евтини магазини

Понякога стоките от магазините ‘‘по левче‘‘ или втора употреба са също толкова качествени, колкото и тези от мола. Дай шанс на евтините магазини и разгледай какво предлагат те. Често можеш да спестиш стотици левове на месец само като пазаруваш в по-евтини магазини. Да не говорим, че там често можеш да срещнеш маркови находки, които има само в много скъпите магазини. Когато искаш да пазаруваш разумно, първо се запознай кои магазини са по джоба ти.

Ако можеш да се отървеш от старите вещи – направи го

От толкова много пазаруване на ненужни вещи, домът ти се е напълнил с ненужни артикули? Опитай да продадеш тези от тях, които не използваш и са в добро състояние. Така ще припечелиш допълнително и същевременно ще освободиш място.

В случай, че имаш нужда от допълнителни пари за покупки, които не са спешни, не тегли кредити. Много хора вземат заеми, за да си купят най-новия модел телефон или пък нови дрехи и аксесоари. Това в повечето случаи е лошо решение. Когато вземеш заем от банка или фирма за бързи кредити след това ще трябва да върнеш повече. Вземай кредити само в спешни ситуации. Спазвай основните финансови принципи, за да пазаруваш разумно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Последно добавени
Вземи бърз онлайн кредит до 3000 лева за срок до 24 месеца
Вземи бърз онлайн кредит до 5000 лева за срок до 18 месеца
Бързи кредити онлайн до 6000 лева за срок от 3 до 18 месеца.
Вземи най-новите оферти!

Абонирай се за нашия информационен бюлетин и получавай най-интересното от компаниите за бързи кредити директно на твоя имейл адрес. Така ще спестиш време в търсене на оферти. Ние ще го направим вместо теб!