Какво представлява еТоро?

Начало » Какво представлява еТоро?

Какво е еТоро?

eToro, основана през 2007 г. от братята Ронен и Йони Асия и предприемача Дейвид Ринг в Тел Авив, изпреварва своите конкуренти, като се нарежда сред най-популярните брокери и онлайн платформи за социална търговия в световен мащаб. Но какво прави eToro уникална?

Социалният аспект на платформата е ключово различие. С функцията CopyTrade, eToro предоставя възможност за копиране на успешни търговци. Трейдърите могат да споделят свои сделки, въпроси и съвети чрез собствен фийд. Всеки потребител има възможността да копира тези дейности. Минималната инвестиция за функцията CopyTrading е $200, като използването й е напълно безплатно след регистрация и потвърждение на профила.

eToro предлага още една иновативна функция – eToro Portfolios. Тази опция позволява на потребителите да копират групи от успешни трейдъри, избрани спрямо конкретна инвестиционна стратегия.

Други особености на еТоро

Важно е да се отбележи, че много активи в eToro се търгуват като CFD (договори за разлика). Въпреки възможността за търговия без комисионни с класически акции и ETF, eToro е известна като CFD брокер. Стойността на този тип търговия идва с допълнителни разходи и по-голям риск, както предупреждава самата платформа.

Съветът на eToro за внимание към риска е особено актуален, тъй като 76% от инвеститорите на дребно, търгуващи с CFD на платформата, губят пари. Важно е потребителите да разберат как работят CFD-тата и какви рискове носят преди да започнат инвестиции чрез тях.

eToro предлага разнообразие от акции и ETFs, включително повече от 4000 акции и над 400 ETF възможности от най-големите пазари в Северна Америка, Европа и Азия, осигурявайки атрактивни възможности за инвестиции с ниски такси.

телефон с трейдинг

За кого е подходяща платформата?

Платформата е подходяща за начинаещи търговци, които се интересуват от социалната търговия, както и за инвеститори, които искат да търгуват и съхраняват криптовалути. Опитни трейдъри могат да използват своите умения, набирайки последователи.

При проучването на мнения от потребители за eToro, се препоръчва внимателно анализиране на различни източници, включително Trustpilot, Reddit и Quora, за да се събере разнообразно и информативно виждане за платформата. Отзивите предоставят вече преживяна перспектива, помагайки на потребителите да разберат дали eToro отговаря на техните нужди за търговия и инвестиционни възможности.

Може ли да се инвестира в криптовалути?

С платформата на еТоро можете да инвестирате в над 70 от най-популярните криптовалути, включително Биткойн и Етериум.

Извършването на инвестиции в тези продукти изисква изключителна внимателност, като се има предвид, че цената на криптовалутите е изключително подвижна.

При придобиване или продажба на крипто активи в eToro, се прилага допълнителна такса от 1%,. Тя се включва към разликата между цените за купуване и продаване.

Тази допълнителна такса е вградена в общите цени на криптовалутите представени при отваряне или затваряне на позиция от страна на потребителите.

Процесът работи по следния начин: при покупка на криптовалута, eToro извършва сделката от името на потребителя и държи придобитата валута в отделен специален акаунт, регистриран на името му.

Алтернативно, активите могат да бъдат прехвърлени в собствен крипто портфейл, ако такъв съществува, или потребителят може да открие еToro портфейл.

При закупуване на криптовалута без използване на ливъридж в eToro, фактически се придобива основният актив, а не само позиция в пазара.


Предимства и недостатъците на еТоро:

Ползи и недостатъци от CopyTrading: Функцията CopyTrading в eToro дава възможност на инвеститорите да репликират сделките на опитни търговци. Това прави платформата атрактивна за тези, които желаят да придобият опит от други участници.

Активна общност и богатство от ресурси. еТоро се отличава с активна потребителска общност, подобна на социалните мрежи, и предлага разнообразни ресурси като уебинари, научни статии и приложение за мониторинг на портфолиото.

Прозрачни такси: Няма скрити разходи при търговия с акции, ETF и опции в eToro.

Виртуална търговия. Всеки акаунт в eToro включва виртуална сметка за търговия с начална стойност от $100 000. Това позволява на потребителите да практикуват търговия без риск от загуба на реални пари.

Търговия с криптовалути. eToro предлага възможност за търговия с над 70 различни криптовалути, което я прави популярен избор сред инвеститорите в криптовалути.

Такса при теглене от 5 долара, различно време за обслужване на клиенти и необходимост от активност за избягване на такса. Таксата от $5 при теглене е забележима, времето за отговор при обслужване на клиенти може да варира, а налагането на такса за неактивност от $10 на месец след една година без влизане в профила може да се счита за недостатък.

Вижте още: Онлайн кредити с месечна вноска

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Последно добавени
Вземи бърз онлайн кредит до 3000 лева за срок до 24 месеца
Вземи бърз онлайн кредит до 5000 лева за срок до 18 месеца
Бързи кредити онлайн до 6000 лева за срок от 3 до 18 месеца.
Вземи най-новите оферти!

Абонирай се за нашия информационен бюлетин и получавай най-интересното от компаниите за бързи кредити директно на твоя имейл адрес. Така ще спестиш време в търсене на оферти. Ние ще го направим вместо теб!