Кандидатстване за кредит до заплата

Начало » Кандидатстване за кредит до заплата

Дори да сме изчислили месечните си разходи перфектно, понякога неприятните ситуации ни изненадват и имаме нужда от допълнителни финанси. Често се случва важна техника в дома да се развали, да изникнат непредвидени разходи, или пък комуналните ни сметки да са по-високи отколкото очакваме. Тогава се питаме от къде да вземем необходимите пари, за да разрешим ситуацията. Има вариант да вземем пари на заем от приятел или роднина, но не е сигурно, че ще има някой, който да може да ни помогне, а може и да не искаме да вкарваме смут в отношенията си с близките хора.

Друг вариант е да потърсим заем от банка. Там обаче изискванията към нас може да са повече, а срокът за одобрение да е по-дълъг отколкото ни се иска. По тази причина българите избират да прибегнат до кандидатстване за кредит до заплата.

Какво точно е заем до заплата?

Този заем се предлага от небанковите финансови компании. Използва се от хора, които очакват скорошен доход. Този доход може да е заплата, пенсия, наем или друг сигурен приход. Заем до заплата е кредит предлаган от огромна част от фирмите за бързи кредити. Известен е със сравнително ниските суми, които се отпускат и кратките срокове на погасяване на вноските. С такъв вид бърз кредит може да вземеш сума до около 1500 лева. Тази сума може да е по-ниска или по-висока в зависимост от фирмата, в която кандидатстваш, както и от други фактори. Срокът на погасяване обикновено е от 30 до 60 дни, като тук също има разлика в периода според условията на даденият кредитор. Кои са причините да избереш точно този заем:

1. Възможност за заем без лихва

За да привлекат нови клиенти кредитните компании започнаха да предлагат все по-интересни за нас оферти. Една от тях е кредит до заплата без лихва за новите клиенти. Трябва да отбележим, че това предложение важи само ако кредитът бъде върнат в определен период. Ако имаш просрочия по кредита си започват да текат наказателни такси. В случай, че се нуждаеш от такъв вид заем, проучи кои кредитори го предлагат и разбери как може да кандидатстваш за кредит.

2. Без допълнителни гаранции

Поради по-ниския кредитен риск повечето компании, предлагащи бързи заеми до заплата не изискват солидарен длъжник или банкова гаранция при кандидатстване за кредит до заплата. Това е голямо предимство, което ти спестява време, усилия и тревогата да търсиш някой близък или познат, който да гарантира за теб. Може да ти бъде изискано лице за контакт. Това лице не носи финансова отговорност към твоя заем и не се налага да посещаваш офис на кредитора.

мъж скача над монети

3. Онлайн кандидатстване за кредит

Ако си на работа през времето, в което работят финансовите компании или по някаква причина ти е трудно да излизаш от вкъщи, можеш да кандидатстваш за средства до заплата през дигитално устройство. Голяма част от кредиторите имат платформа за кандидатстване на сайта си, а някои имат и изцяло онлайн процес. Това означава, че и кандидатстването и подписването на документацията се случват дистанционно. Когато избираш кредитор, провери какви начини за кандидатстване за кредит и одобрение предлага. Един онлайн кредит веднага може да ти помогне да излезеш от спешна финансова ситуация без да полагаш много усилия.

Кога да не теглиш кредити до заплата?

Ако ти е нужна по-висока сума с по-дълъг срок за погасяване попитай кредитния си консултант за бърз кредит с месечни вноски или друг кредитен продукт, който да подхожда на твоите нужди. Също така, ако не очакваш скоро да получиш някакви приходи, по-добре е да потърсиш друг начин, за да си осигуриш необходимите средства. Просрочването на вноските по кредит води до влошаване на кредитното ти досие, която се отразява в Централен кредитен регистър. Това означава, че ако си некоректен платец, в бъдеще ще ти е доста по-трудно да се сдобиеш с кредит.

Не те съветваме да вземаш заеми до заплата и за необмислени покупки, хазарт или, за да ги дадеш като заем на друг човек. Вземането на прекалено много кредити пък може да те доведе до дългова спирала.

Чети документацията, която подписваш

Независимо дали се възползваш от бърз, банков или стоков кредит – условията в договора трябва да се прочетат добре. Дори избраният кредит да е без лихви по него може да има такси. Запознай се с неустойките при забава, както и с условията за предсрочно погасяване. Документи като погасителен план и стандартен европейски формуляр също са доста важни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Последно добавени
Вземи бърз онлайн кредит до 3000 лева за срок до 24 месеца
Вземи бърз онлайн кредит до 5000 лева за срок до 18 месеца
Бързи кредити онлайн до 6000 лева за срок от 3 до 18 месеца.
Вземи най-новите оферти!

Абонирай се за нашия информационен бюлетин и получавай най-интересното от компаниите за бързи кредити директно на твоя имейл адрес. Така ще спестиш време в търсене на оферти. Ние ще го направим вместо теб!