Заслужава ли си да взема бърз кредит?

Начало » Заслужава ли си да взема бърз кредит?

В 21 век пазара е пренаситен със стоки и услуги и всеки ден излизат нови такива. Свикнали сме да имаме всякакви удобства, които нашите предци не са имали. Това обаче ни прави зависими. В един момент усещаме как изпитваме постоянно желание да си купим нещо ново или да изживеем приключение. Всичко звучи прекрасно, но има един проблем – парите никога не стигат да удовлетворим всички наши желания. Тогава започваме да търсим начини да намерим допълнителни финанси. Един от популярните начини за финансиране в момента са бързите кредити, но струва ли си да вземеш такъв, или цената е прекалено висока. Бърз заем на вноски или бърз кредит до заплата, кой продукт е по-подходящ за теб?

Трябва да си внимателен в избора си.

Когато избираш компания предоставяща бързи кредити си направи проучване. Разгледай сайта на фирмата, виж дали тя предлага продукт подходящ за твоите нужди, прочети мненията на нейните клиенти в интернет. Фирмите за бързи кредити предлагат два основни продукта. Единият е кредит до заплата. Той се характеризира с малки отпуснати суми и с кратък период на погасяване, обикновено 30-60 дни. Има компании на пазара, които предлагат първи безлихвен заем до заплата, но внимавай понеже някой от тях имат допълнителни такси, например за бързо одобрение или в случай че не предоставиш поръчител.

Другият продукт предлаган от небанковите финансови институции е бърз кредит на вноски. При него отпуснатите суми варират от 200 до 8000лв. в зависимост от компанията. Сроковете за връщане обикновено са от 3 до 36 месеца.

мъж сочи към различни предмети: куфарче, касичка, сейф

Кандидатстването е лесно.

За да кандидатстваш ти е нужна единствено лична карта. Всичко останало се проверява от кредитната фирма, без да се изисква ти да правиш нещо. Този вариант е добър за клиентите, които имат нужда от спешни пари. Каналите в които можеш да заявиш, че искаш да усвоиш потребителски заем също са няколко. Можеш да кандидатстваш онлайн, по телефона или в офис. Някои кредитни фирми дори имат практика да изпращат кредитен консултант на удобно за клиента място, за да улеснят максимално процеса.

Струва ли си да вземеш бърз кредит?

Отговора на този въпрос е зависи от ситуацията. Когато имаш спешна нужда от пари, за да решиш даден проблем има смисъл да вземеш кредит. Ако обаче средствата ти трябват, за да си купиш нещо от което нямаш нужда, трябва да внимаваш. Друго което има значение е какви приходи очакваш в бъдеще. Ако в бъдеще не очакваш приходи от никъде, ще е трудно да погасяваш вноските си. Също така по кредита ти ще започнат да се трупат наказателни лихви, което със сигурност ще затрудни още повече изплащането му. Друг проблем е че когато имаш просрочия, кредитната ти история се влошава.

Безопасно е да вземеш кредит, когато знаеш че няма да имаш проблем с изплащането му. Тогава един бърз заем би могъл да бъде спасително въже в трудна ситуация. Също така когато действаш разумно, четеш условията по кредита и задаваш въпроси на кредитния си консултант вземането на заем от небанкова финансова институция може да бъде счетено за разумно решение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Последно добавени
Вземи бърз онлайн кредит до 3000 лева за срок до 24 месеца
Вземи бърз онлайн кредит до 5000 лева за срок до 18 месеца
Бързи кредити онлайн до 6000 лева за срок от 3 до 18 месеца.
Вземи най-новите оферти!

Абонирай се за нашия информационен бюлетин и получавай най-интересното от компаниите за бързи кредити директно на твоя имейл адрес. Така ще спестиш време в търсене на оферти. Ние ще го направим вместо теб!