Как да вземеш лесен кредит до 8000лв. ?

Начало » Как да вземеш лесен кредит до 8000лв. ?

През последните няколко години икономическата ситуация се влоши. Пандемията и финансовите кризи промениха живота ни предимно в негативна посока. Когато прибавим и високата инфлация, както и ниските доходи в страната ни – положението става още по-сериозно. Започнахме да изпитваме финансови затруднения и много от нас загубиха финансовата си стабилност. Поради тази причина българите се ориентират все повече към кредитните продукти като начин да запълнят дупките в бюджета си. Най-често се търси лесен кредит до 8000лв.

Голяма част от българите търсят лесен кредит до 8000лв.

Финансовите кризи се отразиха на всички ни. Много потребители загубиха работните си места поради пандемията. Голяма част от тях и започнаха да вземат заеми, за да оцелеят и да могат да покриват бързо увеличаващите се разходи. Бизнесът също пострада доста. Голяма част от фирмите в страната ни фалираха, а друга част все още не могат да се възстановят напълно от множеството загуби. Поради ниските заплати и покачващите се разходи, много потребители започнаха да вземат пари на заем.

Част от хората теглят заеми от банки и фирми за бързи кредити, а други вземат пари на заем от роднини, приятели и познати. Да вземеш заем от познат е по-изгодно, но пък е по-трудно да се намериш човек готов да ти заеме нужната сума. Заемите от финансови компании са скъпи, но в определени случаи могат да бъдат правилно решение. Важно е винаги да правиш информиран избор и да си запознат с условията по заема, който вземаш. Избери надежден кредитор и проучи подробно неговите изисквания и условия. Разберете какъв е ГПР (годишен процент на разходите) и избери вноски, които няма да тежат на бюджета ти. Най-често търсим лесен кредит до 8000лв. Обикновено тези средства са достатъчни, за да решим своите краткосрочни цели и да запълним дупките в бюджета си.

Какви документи се изискват при вземане на бърз кредит?

За разлика от банките, небанковите фирми не изискват много документи. От теб се иска единствено да си български гражданин, да имаш валидна лична карта и да си навършил 18 години. Всички останали проверки, нужни на фирмата се извършват от самата нея. Имай предвид, че всеки случай е индивидуален и за най-подробна информация можеш да се обърнеш към своя кредитор.

Какви проверки прави кредитната институция?

За да ти отпусне кредит една кредитна фирма трябва да знае няколко неща за теб. Първото, което се проверява е дали данните от личната ти карта са истински. За целта фирмите правят задължителна проверка в МВР. След като се уверят, че документът ти е истински от финансовата институция проверяват дали имаш доказуеми доходи. Имайте предвид, че част от финансовите институции кредитират само клиенти с доказуем доход. Други компании могат да отпускат и кредити на лица работещи в сивия сектор.

Последното нещо, проверявано от компаниите, предлагащи бърз заем, е кредитната ти историята. Тази информация се взима от Централен кредитен регистър. Той представлява платформа към Българска народна банка, в която се съхранява информация за кредитната задлъжнялост на лицата за период от 5 години назад. Колкото по-добра е кредитната ти история, толкова по-добри условия ще получиш. Ако имаш влошена кредитна история, има шанс да не получиш одобрение за бърз заем.

жена държи касичка прасенце

Пари на заем онлайн

Поради пандемията и дигитализирането на много от процесите, все повече хора започнаха да търсят онлайн кредити. В последните години този вид кредит стана много популярен и изключително достъпен. Освен, че не трябва да посещаваш офис на финансовата институция, всичко се случва бързо и лесно. За няколко минути можеш да кандидатстваш за кредит, като обикновено отговора на кредитора се дава почти веднага. Ако си одобрен, повечето кредитори, които предлагат онлайн заеми, ще ти предоставят възможността да подпишеш всички документи на момента, от разстояние. След като си одобрен, можеш да получиш бързо определената сума.

Най-важното в процеса по усвояване на кредита е крайната цена. Попитай дали фирмата има допълнителни изисквания или комисионни. Запознай се със СЕФ ( Стандартния европейски формуляр) , в който са описани разходите и чети договора си внимателно. Съветваме те да проучиш условията предварително. Преди да вземеш пари на заем, трябва да обмислиш тяхното приложение, нужната сума и възможността за навременното им връщане. За това се увери, че погасителния план на който се съгласяваш също ти е удобен. Проучи финансовите компании и промоционалните оферти.

Научи повече за финансите

Колкото повече информация имаш за парите, толкова по-лесно можеш да ги управляваш. Образовай финансово и себе си и децата си. Разбери как можеш да заделиш средства за бъдещ период или да инвестираш. Научи повече за пенсионните фондове, застраховките и данъците. Повечето информация ти позволява да вземаш по-добри решения и да боравите по-лесно със средствата си. Колкото по-правилни избори правиш, толкова по-лесно ще ти бъде да останеш финансово стабилен. Ако прибегнеш до тегленето на лесен кредит до 8000лв. винаги го изплащай навреме. Забавите по погасяването на задължението ти водят до наказателни лихви, както и до лошо кредитно досие. Колкото по-лоша е твоята история в ЦКР, толкова по-трудно ще можеш да намираш изгодни заеми.

3 Replies to “Как да вземеш лесен кредит до 8000лв. ?”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Последно добавени
Вземи бърз онлайн кредит до 3000 лева за срок до 24 месеца
Вземи бърз онлайн кредит до 5000 лева за срок до 18 месеца
Бързи кредити онлайн до 6000 лева за срок от 3 до 18 месеца.
Вземи най-новите оферти!

Абонирай се за нашия информационен бюлетин и получавай най-интересното от компаниите за бързи кредити директно на твоя имейл адрес. Така ще спестиш време в търсене на оферти. Ние ще го направим вместо теб!