Видове бързи кредити

Начало » Видове бързи кредити

Света на кредитните продукти е многообразен. Съществуват различни финансови продукти предназначени за различните нужди на потребителите. Докато ипотечните и банкови заеми се вземат обикновено за задоволяване на дългосрочни цели, бързите кредити се теглят предимно от потребители, които имат спешна нужда от по-малка сума пари. Ако си решил да вземеш бърз заем, днес ще ти разкажем какви са параметрите на този кредитен продукт, както и какви видове бързи кредити има.

Бързи кредити – какво е това?

Бърз кредит – това е финансов продукт предлаган от небанковите финансови институции. В последните години тези заеми стават все по-желани. Причините за това са много. От една страна потребителите искат да решат проблемите си на момента, искат бърз както и лесен процес. Друго предимство на небанковите кредитни компании е, че те кредитират широк диапазон от потребители. Ако едно лице няма доказуеми доходи или пък е с лоша кредитна история, банките трудно ще му отпуснат заем. Имай предвид, че не всяка фирма за бързи кредити има либерални изисквания към клиентите си. Някои от фирмите на пазара имат по-строга политика за отпускане на пари на заем веднага.

щаслива жена държи пари

Бърз кредит на вноски

Това е най-разпространеният от всички видове бързи кредити. При него потребителите вземат средно големи суми (зависи от финансовата институция), които трябва да върнат на вноски. Тези вноски могат да бъдат: седмични, двуседмични или месечни. За да бъдеш одобрен за този вид кредит е нужно да отговаряш на изискванията на кредитната фирма. Някои от компаниите може да ти изискат поръчител или друг вид гаранция. Проучи добре всички изисквания и условия преди да кандидатстваш за бърз кредит на вноски. Попитай и за таксите и останалите параметри по заема.

Заем до заплата

На всеки му се случват непредвидени проблеми. Повреден уред, проблеми с автомобила, спешна нужда от ремонт, медицински проблеми – това са най-честите причини да теглим заем до заплата. Когато имаш спешна нужда от малка сума, която можеш да върнеш в срок, това е точният продукт за теб. Бърз кредит до заплата прилича на банковия продукт – овърдрафт. Разликата е, че при овърдрафта сумата, която трябва да погасиш се взема директно от банковата ти сметка, а кредитът до заплата е нужно да погасиш сам.

Какво е важно, когато кандидатстваш за бързи кредити?

Както ти казахме тези заеми са бърз и лесен начин да се сдобиеш с нужните средства. Повечето фирми, дори предлагат онлайн кредитиране, което спестява още повече време и усилия на клиентите. Независимо дали ще избереш бърз кредит на вноски или пък кредит до заплата е важно да помислиш за няколко неща.

  • Можеш ли да изплатиш задължението си? Ако не си сигурен, че можеш да платиш кредита си, по-добре не тегли такъв. Просрочията по задължението ще доведат до наказателни лихви, както и до лоша кредитна история.
  • Чети договора си. Колкото и да вярваш на фирмата кредитор, да прочетеш договора си е важно. Там са описани всички условия, такси и възможни неустойки. Много потребители подписват без да са прочели добре условията по заема и след това осъзнават, че е нужно да платят повече отколкото са си мислили.
  • Сравни офертите. Колкото по-голям избор имаш, толкова по-добро решение можеш да направиш. Използвай сайтовете за сравнение на кредити и разбери какви оферти предлагат различните кредитни компании.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Последно добавени
Вземи бърз онлайн кредит до 3000 лева за срок до 24 месеца
Вземи бърз онлайн кредит до 5000 лева за срок до 18 месеца
Бързи кредити онлайн до 6000 лева за срок от 3 до 18 месеца.
Вземи най-новите оферти!

Абонирай се за нашия информационен бюлетин и получавай най-интересното от компаниите за бързи кредити директно на твоя имейл адрес. Така ще спестиш време в търсене на оферти. Ние ще го направим вместо теб!