Как да получа одобрение за кредит?

Начало » Как да получа одобрение за кредит?

Казват, че парите не са най-важното, но никой не може без тях. Те са ни нужни за храна, отопление, наем, и в случай че имаме здравословен проблем. В момента постоянно сме облъчвани с реклами на продукти от които ни казват, че имаме нужда. Така нуждите и желанията ни се увеличават, а финансите – не. В днешно време много от нас прибягват до тегленето на кредити, за да запълнят дупките в бюджета си или пък да изпълнят някаква своя цел. Вземаме кредити за покупка на жилище или автомобил, ремонти, покупка на бяла и черна техника, решаване на медицински въпроси или просто да покрием комуналните си сметки за месеца. Но не всеки, който кандидатства бива одобрен. Много от потребителите получават отказ за желаната сума, но защо това е така? Как да получиш одобрение за кредит? Първо, да отговорим на няколко други въпроса.

От къде искаш да вземеш заем и за каква сума?

Различните финансови институции предлагат различни продукти. Всяка кредитна институция предлага различни типове заеми, отпуска различни суми, кредитира различни потребители и има различни условия за одобрение. Първо определи каква е целта ти и каква сума ти е нужна,  за да я реализираш. След това прецени какви месечни вноски можеш да отделяш за погасяване на задължението. После потърси оферти, които да отговарят на твоите възможности.

одобрение за кредит, жена държи пари

Одобрение за кредит от банка

Банките отпускат по-големи суми от небанковите финансови институции. За съжаление и одобрението при тях е по-трудно. За да бъдеш одобрен за такъв вид заем трябва да работиш на постоянен трудов договор от поне шест месеца, или да имаш друг вид стабилен постоянен доход – например за пенсионерите банките предлагат кредити специално разработени за тях. Друго, което ти е нужно е:

  1. Добра кредитоспособност.

 Тя се определя от няколко фактора.

  • Какъв е размера на дохода ти? Ако доходите ти са ниски, а искаш да изтеглиш голяма сума, банката ще прецени, че няма как да погасяваш вноските си редовно и може да не те одобри за желаната сума. В такива случаи финансовите институции най-често предлагат на потребителя по-малка сума от тази за която той е кандидатствал.
  • Колко са членовете на домакинството ти? Ако имаш семейство и деца се предполага, че доходите ще се разделят между повече хора. Това от своя страна ще намали месечната вноска, която ще можеш да си позволиш да плащаш.
  • Имаш ли други задължения? Колкото повече кредити погасяваш, толкова по-малко пари ще можеш да отделяш за заема, който искаш да изтеглиш.

Обикновено, когато клиента е с ниска кредитоспособност, финансовите институции му предлагат по-малка сума от желаната, или изискват от него да представи поръчител, за да му отпуснат исканата сума.

2. Кредитна история

Всяка финансова институция има достъп до кредитната ти история за период от пет години назад. Ако не си погасявал задълженията си навреме или имаш кредити, които изобщо не си плащал това ще попречи на банката да ти се довери и има голям шанс да не получиш одобрение.

Заем от фирма за бързи кредити

Компаниите за бързи кредити са по-либерални щом се отнася до одобрение. За съжаление и сумите, които те отпускат са по-ниски. Обикновено най-високия заем, който можете да получите от такава институция е около 8000лв. Някои фирми за бързи кредити кредитират клиенти без доказуеми доходи, а други такива с лошо ЦКР. Проучи предварително коя фирма какви условия има и тогава кандидатствай.

За да получиш одобрение за кредит е нужно първо да си изясниш какъв финансов продукт ти е нужен. След това проучи възможните варианти. Винаги плащай задълженията си навреме и се старай да не работиш в сивия сектор. Така шанса ти да се сдобиеш с желаните пари на заем – нараства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Последно добавени
Вземи бърз онлайн кредит до 3000 лева за срок до 24 месеца
Вземи бърз онлайн кредит до 5000 лева за срок до 18 месеца
Бързи кредити онлайн до 6000 лева за срок от 3 до 18 месеца.
Вземи най-новите оферти!

Абонирай се за нашия информационен бюлетин и получавай най-интересното от компаниите за бързи кредити директно на твоя имейл адрес. Така ще спестиш време в търсене на оферти. Ние ще го направим вместо теб!