Фирми, предлагащи онлайн кредити без доказване на доход

Начало » Фирми, предлагащи онлайн кредити без доказване на доход

Има ли кредитори, от които може да се вземат онлайн кредити без доказване на доход? Способни ли са компаниите да ти отпуснат сума, ако нямаш никакви доказуеми доходи – било то от трудов договор, граждански договор, обезщетение за майчинство, пенсия или други.

Напълно нормално е човек да има период в живота си, в който остава без работа – било то заради смяна на работно място или просто по такова стечение на обстоятелствата. Голяма част от кредиторите изисвкат поне някакви доказуеми доходи, за да можеш да кандидатстваш.

Добрата кредитоспособност или кредитна история също оказват сериозна тежест при решението. Но има и фирми, които могат да те кредитират без да изисват да доказваш доходите си.

Фирми, предлагащи онлайн кредити без доказване на доход

Можеш да вземеш до
9 000 лева
с двуседмични вноски
*Компанията кредитира и безработни
4.8
Нашата оценка
Критерии за оценяване:

Нашите експерти оценяват компаниите на база 20 показателя, свързани с предлаганите от тях продукти и услуги, надеждност и опит, грижата им за клиента и актуалните им оферти. Оценката не е обвързана с цената на предлаганите продукти.

*Критериите за оценяване са еднакви за всички компании, представени на everlike.bg

Класацията е резултат от нашата оценка на фирмите за бързи кредити на база 20 обективни критерия.

Нуждаеш се от бърз кредит още сега?

Можем да ти отпуснем до 5000 лева

Задължително поле
Задължително поле
Задължително поле
woman

Ще ти се обадим скоро!

Благодарим ти, че избра нашия заем. Кредитен консултант ще ти се обади на предоставения от теб телефонен номер и ще обсъдите възможностите за кредитиране.

Дублирана заявка

В последните 30 дни имаш подадена заявка за кредит към този кредитор!

Възникна грешка!

Моля, опитай отново малко по-късно.

Виж други предложения

Виж също:

Съдържание
show

Онлайн кредити без доказване на доход? Защо е важно за кредиторите да се доказва доход? Видове изискван доход

За по-голямата част от кредиторите процесът по установяване на доходи е необходим. Наличието на доказуеми средства, които ти като клиент получаваш периодично е гаранция за тях, че ще можеш да обслужваш кредита си. Характерно за компаниите, които отпускат онлайн кредити без доказване на доход е, че те отпускат значително по-малки суми от останалите. Това се определя от значително по-рисковите клиенти в тази ситуация.

За голяма част от фирмите наличието на някакви доказуеми доходи е от съществено значение. Ще разгледаме какви могат да бъдат те.

Доходи от трудов договор

Този тип доходи е сред най-предпочитаните от кредиторите. Това е така, заради най-високата му степен на сигурност. В сравнение с останалите видове доходи тук имаме една по-голяма надеждност, поради факта, че тези доходи дават едни постоянни периодични финансови постъпления. Има кредитори, чиято степен на одобрение също се влияе от това дали си на постоянен трудов договор или си в изпитателен срок.

Доходи от граждански договор

Гражданският договор е друга форма на приходи, която е приемлива за кредиторите. Ако упражняваш някаква свободна професия, която ти носи периодични приходи, то възможностите ти за кредитиране са доста. Не са малко случаите, в които хора работещи на граждански договор са с много по-добра кредитоспособност от такива, които работят на трудов договор, например.

Майчинство

Майчинството е още една форма на приходи, която за кредиторите е достатъчна при отпускане на онлайн кредит. Има фирми, които приемат само майчинство от работодател, в следствие на трудови правоотношения. Ако то е социално могат и да те откажат. Това е важно да се уточни предварително.

Пенсионер подписва договор за бърз кредит

Пенсия

Ако си пенсионер по стаж или възраст може да се възползваш от бърз кредит от почти всички кредитори. В случай, че пенсията е по болест е нужно да уточниш с кредитора дали е възможно. Обикновено, ако е възможно може да се наложи да предоставиш определени допълнителни документи.

Самоосигуряване

Самоосигуряващите се лица са друга група клиенти на някои компании за бързи кредити. Не са редки случаите, в които и самоосигуряващите се лица имат висока кредитоспособност. Това естествено зависи отвен от доходите, които получават и от това как са обслужвали своите кредити.

Често задавани въпроси за бързите кредити

За каквото пожелаеш. Повечето от компаниите за бързи кредити не се интересуват от причината, заради която искаш пари на заем. Те могат да питат чисто информативно в процеса на кандидатстване, но това трудно би повлияло на одобрението.

Кредиторите предлагат няколко начина на кандидатстване за кредит. Най-стандартния метод е, чрез посещение на офиса на компанията. Все по-повече се използва и възможността за онлайн кандидатстване. Може да се кандидатства и по телефона. Различните компании предлагат различни варианти, като при някои може да кандидатстваш по няколко начина.

Най-важното е да не избягваш контакт с компанията кредитор. В случай, че имаш проблем с изплащането на вноска се свържи с компанията по имейл, телефон, посети неин офис или си уговори среща с кредитния си консултант. Важно е да обясниш ситуацията, за да можеш да направиш някаква договорка с кредитора.

Това зависи от кредитора, към който си се обърнал. Можеш да разгледаш по-подробно отпусканите суми на отделните компании на сайта ни.

Кредитодателите в България не отпускат пари на заем на лица под 18 години. Необходимо е да имаш лична карта и навършено пълнолетие, за да можеш да кандидатстваш за кредит.

Използвай различните онлайн кредити без доказване на доход по умен начин

Разбери какво е най-характерно за онлайн кредитите без доказване на доход.
Виж нашите препоръки, за да ги използваш по умен начин.

Какви са недостатъците при липсата на доказуеми доходи?

Липсата на доказуеми доходи при кандидатстване за кредит онлайн има няколко недостатъка.

 1. Ограничен брой фирми. Компаниите, които могат да те кредитират, в случай че нямаш доказуеми доходи са много малко. Това значително стеснява твоите възможности за избор на най-доброто предложение.
 2. По-кратки срокове. Сроковете, за които могат да ти бъдат отпускани кредити са значително по-кратки. Когато имаш доказуеми доходи можеш да се възползваш от доста по-дълъг период на погасяване на задължението, което със сигурност ще намали размера на месечната вноска.
 3. По-малки суми. Кредитирането при липса на доказуеми доходи гарантирано е последвано и от по-малки суми, от които можеш да се възползваш.
Без доказуеми доходи С доказуеми доходи
Можеш да кандидатстваш при по-малко фирми Можеш да кандидатстваш при всички фирми
Ще получиш по-малка сума Имаш шанс за по-голяма сума
Ще получиш по-краткосрочен кредит Ще получиш по-дългосрочен кредит

За какви онлайн кредити без доказване на доход може да кандидатстваш?

Както вече споменахме, в случай че нямаш никакви доказуеми доходи ти пак имаш възможности. Въпреки, че не са много компаниите, които кредитират лица без никакви доходи, то все пак може да избираш между:

Онлайн кредит до заплата

Този тип кредити се характеризира с малка отпускана сума и изключително кратък срок. Както подсказва името му той обикновено се отпуска за период до следващата ти заплата. В този 30-40 дневен период, за колкото време обикновено са тези кредити ти трябва да го върнеш. При онлайн кредитите до заплата няма погасителен план.

Онлайн кредити на вноски

При онлайн кредитите на вноски отпусканите суми са значително по-големи от тези до заплата. Сроковете за изплащане на заема също са значително по-дълги. Изплащането става на месечни или седмични вноски, като се съставя подробен погасителен план. Погасителният план ти показва на кои дати в срока на изплащане трябва да погасяваш вноските си.

за какви онлайн кредити без доказване на доход искаш да кандидатстваш - до заплата или на вноски?

Какви проверки правят кредиторите при кандидатстване за онлайн кредити без доказване на доход?

Независимо, че може да кандидатстваш за онлайн кредит без доказване на доход, това не означава, че кредиторът няма да прави никакви проверки за теб и ще ти отпусне парите съвсем „на сляпо“.

 1. Проверка ЦКР. Тази справка се прави от всички отговорни кредитодатели. Може да си в момент, в който нямаш доходи и да ти бъде отпуснат кредит. Няма как или много трудно обаче ще бъдеш одобрен, ако имаш ниска кредитоспособност. В централния кредитен регистър се пази информация за кредитното ти поведение през последните 5 години. Ако в този период не си бил коректен платец, просрочвал си и си пропускал често вноски по бързи кредити или банкови кредити, то шансовете ти за одобрение са минимални.
 2. Проверка МВР. Проверката на коректността на данните от личната ти карта и това дали тя е валидна се прави също задължително от всички отговорни компании. Това е и допълнителна превенция срещу измами.

За да си подсигуриш безпроблемна проверка по отношение на тези данни препоръчваме да поддържаш добра кредитоспособност. Плащай вноските си навреме и проверката няма да те спира от последващо одобрение.

Друг съвет при липса на доказуеми доходи е да намериш гарант или поръчител по кредита. Много компании за бързи кредити с месечни вноски или бързи кредити до заплата в такава ситуация ще бъдат по-склонни към одобрение.

На какво да обърнеш внимание, ако кандидатстваш за онлайн кредит за първи път?

Рано или късно на всеки може да се случи да прибегне към бърз кредит. Това не бива да буди притеснения. Конкуренцията в бранша е все по-голяма, което води до постоянно подобрение на услугите. Има няколко неща, на които да обърнеш внимание обаче, ако кандидатстваш за първи път:

 1. Кой е правилният продукт за теб. Ако за пръв път ще взимаш бърз кредит е важно да се насочиш правилно към точния продукт за теб. Внимателно трябва да оцениш възможностите си, така че да не се изхвърлиш да вземеш сума, която ще натовари сериозно месечния ти бюджет. Не забравяй, че необслужването на всеки кредит вреди на кредитната ти история. За първия път е полезно да ползваш услугите на консултант. Повечето компании имат такива и често пъти консултацията е напълно безплатна. Ако си се ориентирал към онлайн кредит с месечни вноски трябва да си направиш сметка дали размера на вноската за целия период на погасяване няма да натоварва месечния ти бюджет. Не забравяй, че всеки детайл има значение и колкото по-рано го съобразиш, толкова по-добре.
 2. Правилната компания. В дигиталния свят, в който живеем, вече е много по-лесно да се избира. Що се отнася до фирми за бързи кредити ,предлагащи онлайн кредити, ситуацията става още по-лесна. Търси доказани компании, с ясни условия и изисквания.
 3. Трябват ли ти парите. Доколко нуждата от този кредит е на дневен ред. Живеем в забързан свят и свикнахме да консумираме все повече и да искаме още и още. Правим разходи, които невинаги са оправдани. По отношение на бързите кредити е много важно да си направиш преценка дали нуждата, която искаш да задоволиш наистина се оправдава. Не забравяй, че взетите пари трябва да се връщат
За пръв път взех онлайн кредит, когато нямах доходи. Сумата беше малко, но я върнах навреме и после ме одобриха за повече. Станимир Гогов

Съвети за поддържане на добра кредитна история

Независимо дали взимаш кредит за първи или пореден път, без значение дали работиш на договор или нямаш никакви доказуеми приходи, едно нещо винаги е същото. Това е значението на твоята кредитоспособност. Ето няколко съвета за това как може да я поддържаш на високо ниво.

 1. Не избягвай контакт с кредитора ти. На всеки се случва да изпадне в труден момент, който да го затрудни финансово. Много важно в такъв момент е да не започваш да избягваш кредитора си. Дори обратното – по-добре е да потърсиш среща с кредитния си консултант, да му обясниш за ситуацията. Той със сигурност ще може да ти предложи решение, така че да излезеш по-бързо от тази ситуация.
 2. Контролирай кредита си. Информацията е нещо много ценно в наши дни. Следи внимателно кога трябва да платиш вноска. Има кредитори, които напомнят с кратки СМС съобщения, но има такива които не го правят, а те търсят едва след като си забавил плащане.
 3. Следи изкъсо разходите си. Важно е да знаеш къде отиват приходите ти. Винаги може да се спести от тук от там, така че да не стигаш до забави и просрочия. Не забравяй, че при забава започват да текат наказателни лихви, които също ще трябва да платиш.
 4. Търси допълнителни доходи. В случай, че си добър в нещо и то не ти носи пари е време да помислиш как да промениш това. Винаги може да се намери време за вършене на допълнителна работа, с която да припечелиш допълнителни пари.

Какви са стъпките при кандидатстване за онлайн кредити без доказване на доход?

Процесът при кандидатстване за кредит онлайн е по-различен от този, когато го правиш в офис на кредитора. Основната причина, е че при онлайн правиш почти всичко самостоятелно, без съдействие на консултант. Най-често срещаните стъпки се обобщават в:

Създаване на профил/акаунт в платформа на кредитора

Компаниите, които имат онлайн процес са разработили предварително онлайн зона или т.нар. клиентски портал. Там ти ще трябва да си създадеш профил, през който ще можеш да извършваш определени действия. Според изискванията на компанията може да се наложи да предоставиш имейл адрес, телефонен номер или и двете, потребителско име и парола.

Избор на продукт и кандидатстване

След като създадеш своя профил, ти трябва да влезеш в него с потребителското име и паролата, избрани на етапа по създаване на акаунта. Всяка компания си има строго определени правила по кандидатстване, като обикновено се минава стъпка по стъпка през няколко екрана.

Идентификация

Тъй като извършваш процеса дистанционно и нямаш контакт със служител на компанията, на някакъв етап ти трябва да бъдеш идентифициран. Целта на тази идентификация е кредиторът да знае дали човекът, който кандидатства отсреща си наистина ти. Обикновено на тази стъпка ще се изиска от теб да пратиш различни снимки – на личната си карта, селфи снимка или др. Възможно е кредиторът да изисква и видео идентификация. В такъв случай на екрана ще се стартира видео разговор със служител на фирмата.

Становище

Когато преминеш успешно всички стъпки от процеса, следва решението на кредитора дали да те одобри и при какви условия. Тук възможностите са отказ, одобрение или редукция на желаните от теб параметри.

Подписване на договор

При одобрение ще трябва да подпишеш договор за кредит. Този процес отново става дистанционно. Това как ще протече зависи изцяло то политиката на кредитора. В повечето случаи се подписва, чрез СМС код, който подпис има силата на ръчен подпис.

Изплащане на одобрената сума

След като подпишеш договорът одобрената сума се изплаща към теб по избрания начин. Почти всички фирми за бързи кредити изплащат по банкова сметка. Често срещано е и изплащане на каса на Изи пей или в брой в офис на компанията.

Онлайн кандидатстване Кандидатстване в офис
Създаване на профил в зона за клиенти Посещение на офис на кредитор
Собственоръчно кандидатстване Кандидатстване със съдействие на служител
Онлайн идентификация Лична идентификация лице в лице
Дистанционно подписване на договор Ръчно подписване на договор

Как се погасяват вноските при онлайн кредити без доказване на доход?

След одобрение и усвояване на сумата и при онлайн кредитите настъпва момент за погасяване на задължението. Ако кредитът е до заплата то вноската е една. В случай, че си се възползвал от онлайн кредити с месечна вноска, то тогава следва да спазваш датите за плащане в погасителния си план. Ето и как може да става самото погасяване, в зависимост от фирмата, която си избрал:

 1. По банков път. Най-универсалният и често използван метод е да плащаш вноските си по сметка на кредитора.
 2. Каса на Изи пей, Фаст пей или други подобни. Покритието на подобен тип каси е голямо, така че това е може би най-удобният начин за повечето потребители.
 3. Кештерминал или друг тип подобни устройства.
 4. В брой в офис на кредитора.
как да изплащаш онлайн кредити без доказване на доход - по банков път, на Кештерминал, в каса за разплащания или офис на кредитора

Нуждаеш се от бърз кредит още сега?

Можем да ти отпуснем до 5000 лева

Задължително поле
Задължително поле
Задължително поле
woman

Ще ти се обадим скоро!

Благодарим ти, че избра нашия заем. Кредитен консултант ще ти се обади на предоставения от теб телефонен номер и ще обсъдите възможностите за кредитиране.

Дублирана заявка

В последните 30 дни имаш подадена заявка за кредит към този кредитор!

Възникна грешка!

Моля, опитай отново малко по-късно.

Виж други предложения

Коментар към “Фирми, предлагащи онлайн кредити без доказване на доход”

 • Дарина написа:

  Дори и да докажеш доходи гаранция няма че ще бъдеш редовен платец, това е грешна практика според мен…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Последно добавени
Вземи бърз онлайн кредит до 3000 лева за срок до 24 месеца
Вземи бърз онлайн кредит до 5000 лева за срок до 18 месеца
Бързи кредити онлайн до 6000 лева за срок от 3 до 18 месеца.
Вземи най-новите оферти!

Абонирай се за нашия информационен бюлетин и получавай най-интересното от компаниите за бързи кредити директно на твоя имейл адрес. Така ще спестиш време в търсене на оферти. Ние ще го направим вместо теб!