Кредит до 5000 лв. без трудов договор

Начало » Кредит до 5000 лв. без трудов договор

Можеш ли да намериш кредит до 5000 лв. без трудов договор?

Всеки може има нужда от заем в определен момент от живота си. Банките обаче, обикновено отказват кредитиране на клиенти, които не работят на постоянен трудов договор. В такъв случай можеш да намериш кредит до 5000 лв. без трудов договор от небанкова финансова институция. Тези кредитни фирми са известни с това, че отпускат заеми на широк диапазон от клиенти. При тях всичко се случва бързо и лесно. Струва си да разгледаш техните предложения.

Нуждаеш се от бърз кредит още сега?

Можем да ти отпуснем до 5000 лева

Задължително поле
Задължително поле
Задължително поле
woman

Ще ти се обадим скоро!

Благодарим ти, че избра нашия заем. Кредитен консултант ще ти се обади на предоставения от теб телефонен номер и ще обсъдите възможностите за кредитиране.

Дублирана заявка

В последните 30 дни имаш подадена заявка за кредит към този кредитор!

Възникна грешка!

Моля, опитай отново малко по-късно.

Виж други предложения

Кои потребители могат да се възползват от кредит без трудов договор?

  • Хора, работещи на граждански договор

Много потребители работят на граждански договор, поради възможността за гъвкаво работно време, както и по други лични причини. Тези потребители могат да се възползват от заем без трудов договор от небанкова финансова институция. Доходите от граждански договор се считат за доказуеми. За да бъде определена твоята кредитоспособност се вземат предвид няколко фактора. Част от тях са: размер на доходите, брой членове на домакинството, кредитна история, в някой случаи – възраст.

  • Хора, работещи в сивия сектор

Голяма част от българите работят в сивия сектор и нямат никакви доказуеми доходи. Да получаваш заплатата си в плик може да има някои негативни последици за теб. Банките почти винаги отказват кредитиране на такъв тип потребители. Част от небанковите финансови компании обаче кредитират такива хора. Трябва да знаеш, че фирмата кредитор може да провери местоработата ти. Също така може да ти бъде предложен погасителен план със седмични или двуседмични вноски. Могат да ти бъдат изискани и лице за контакт и/или солидарен длъжник. Работата в сивия сектор не е добро решение в дългосрочен план, но ако си в такава ситуация имаш шанс да се сдобиеш с пари на заем. Въпреки това проучи добре всички възможности.

  • Хора с друг тип приходи

Доходите от наеми или майчинство също се считат за доказуем доход. Ако имаш такъв тип приходи, но не работиш можеш да попиташ своя кредитор дали можеш да получиш заем. Всяка компания има различна кредитна политика и може да ти даде повече информация за твоя индивидуален случай.

  • Пенсионери

Банките и небанковите финансови компании кредитират пенсионери. Въпреки това всеки случай е индивидуален. Вземат се предвид фактори като: кредитна история, възраст на пенсионера, допълнителни доходи, тип на пенсията и тн. Част от кредитните институции на пазара имат преференциални условия за пенсионерите.

портмоне и количка с покупки

Възможно ли е да вземеш по-висока сума от 5000лв?

Всяка небанкова кредитна компания има свои условия, изисквания и политика за одобрение. Част от тези фирми отпускат само заеми до заплата, а други предлагат и бързи кредити на вноски. Има и няколко небанкови компании на българския пазар, които предлагат заем срещу обезпечение с ипотека (обикновено недвижим имот). Отпусканите суми варират, за това е най-добре да провериш дали набелязаната от теб фирма може да ти предложи нужната сума. Обади се на посочените телефони, за да се сдобиеш с актуална информация.

Добрата кредитна история също има значение

Освен работата на трудов договор и общата кредитоспособност на един клиент, кредитната история също има голямо значение. Ако си бил редовен платец и не си допускал просрочия над 30 дни кредитните компании ще ти имат доверие и ще ти предлагат по-изгодни условия. Просрочията над 30 дни се записват в платформата ЦКР и могат да бъдат сериозна пречка пред кредитоискателя. Плащай банковите, бързите и стоковите си кредити навреме, за да можеш при нужда да се възползваш от изгодни кредитни продукти. Посети платформата Централен кредитен регистър, за да разбереш как можеш да провериш своята кредитна история.

Как да кандидатстваш за кредит до 5000 лв. без трудов договор?

Ако не работиш на трудов договор – банките трудно ще те одобрят. За това потребителите в България се насочват към небанковите финансови компании. Това са така наречените фирми за бързи кредити. За да избереш подходяща за теб оферта, те съветваме да разгледаш сайтовете на различните кредитори. Можеш също така да използваш сайт за сравнение на фирми за кредити. Там ще можеш да се ориентираш между разликите в условията на различните компании. Някои фирми отпускат по-високи суми, а други по-ниски. Също така част от фирмите изискват поръчител или друг тип гаранция, а други – не.

При част от фирмите за бърз кредит можеш да кандидатстваш онлайн и дори да подпишеш своите документи дистанционно. Ако нямаш време и възможност да посетиш физически офис потърси кредитор, който предлага онлайн кредити без доказване на доходи. За да подадеш заявка за кредит е нужно да си пълнолетен, да имаш българско гражданство и да имаш валидна лична карта. Нужно ти е и мобилно устройство с камера, за да можеш да бъдеш идентифициран от конкретния кредитор.

Одобрение за бърз заем

Ако бъдеш одобрен за заем, компанията ще се свърже с теб и ще ти обясни подробностите. Важно е да погасяваш своето задължение коректно, за да можеш да се възползваш от още изгодни кредити в бъдеще. При отказ можеш да опиташ да кандидатстваш в друга компания или пък да потърсиш друго решение на проблема.

Не вземай пари на заем от частни лица

Дори да си в трудно положение не вземай пари от нелицензирани кредитори, непознати частни лица и лихвари. Те са известни с това, че не ти предоставят договор и следователно сделката между вас е незаконна. Така те могат да поискат от теб да върнеш непосилно голяма сума или да те заплашват и изнудват. Важно е да не рискуваш здравето и психическото си състояние, така, че при проблеми с лихвари най-добре потърси помощ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Последно добавени
Вземи бърз онлайн кредит до 3000 лева за срок до 24 месеца
Вземи бърз онлайн кредит до 5000 лева за срок до 18 месеца
Бързи кредити онлайн до 6000 лева за срок от 3 до 18 месеца.
Вземи най-новите оферти!

Абонирай се за нашия информационен бюлетин и получавай най-интересното от компаниите за бързи кредити директно на твоя имейл адрес. Така ще спестиш време в търсене на оферти. Ние ще го направим вместо теб!