Кредити онлайн – надеждни ли са?

Начало » Кредити онлайн – надеждни ли са?

В днешно време сме наистина натоварено. Работим, отглеждаме деца, грижим се за домакинството и колата и в същото време искаме да имаме време както за себе си, така и за качествена почивка. За да са в ползва на хората с липсата на свободно време, все повече компании предлагат дигитално своите продукти и услуги.

Вече пазаруваме в онлайн пространството, плащаме битови сметки онлайн, прекарваме времето си в социалните медии и онлайн магазините за пазаруване. За да бъдат в крак с тази тенденция кредитните компании също започнаха да предлагат услугите си в интернет. Така се появиха и така наречените кредити онлайн. Какво по-лесно от това да вземеш кредит без да се редиш по опашки или да трябва да губиш от времето си в пътуване и посещение на офис на кредитора?

Какво точно са кредити онлайн?

Този вид заеми са алтернатива на кредитите, предлагани в офис на финансовите институции. Предимно фирмите за бързи кредити предлагат онлайн заеми, но и все повече банки се опитват да преобразуват процесите си, за да са конкурентноспособни. Все повече хора в България търсят точно кредити онлайн.

Онлайн заемът е универсално средство за финансиране на различни нужди. Имаш просрочени комунални сметки, повредил ти се е важен уред или пък искаш да закупиш дадена стока на промоция, а средствата не ти стигат? Ситуациите, в които бихте могли да се окажете са толкова различни. Бързите заеми идват като спасение точно в такива моменти – в кратък срок при бърза процедура получаваш необходимите пари на заем. Когато става дума за кредити онлайн, процесът е максимално улеснен.

жена държи банкноти

Видове кредити онлайн

Съществуват два основни вида онлайн заеми предлагани от небанковите кредитори. Това са бърз кредит с месечни вноски и заем до заплата. При първият можеш да се възползваш от средно големи суми обикновено до 8000лв. С бързи кредити до заплата обикновено можеш да вземеш малка сума до около 1000лв. Тази сума трябва да бъде върната в период от около 60 дни. Различните кредитни компании отпускат различни по големина суми и имат различни кредитни продукти. За това е важно да ги проучиш предварително. Политиката за отпускане на кредити онлайн също не е една и съща щом се отнася до различните кредитори. Ако си с влошена кредитна история или нямаш доказуеми доходи не всяка една фирма ще те одобри за заем.

Кредити онлайн има ли от какво да се притесняваш?

Много от потребителите се притесняват да кандидатстват за кредити онлайн, поради страх, че могат да бъдат измамени. За щастие, вече всички оторизирани институции, предлагащи кредитни продукти имат политика за защита на личните ти данни. За да се предпазиш от евентуални злоупотреби можем да те посъветваме няколко неща.

Първо, не предоставяй предварително суми на кредитора, който си избрал. Фирмите за бързи заеми никога не изискват да им превеждаш предварителни такси, но има измамници, които се опитват да завлекат хората, чрез този подход. Да небанковите фирми обикновено налагат такси, но тези такси се плащат заедно с вноските по кредита.

Още едно нещо, което не трябва да правиш е да даваш личните си данни на други хора. В последните години станахме свидетели на множество случаи, в които потребители предоставили личната си карта на друго лице, биват измамени. За да се предпазиш от това някой да изтегли кредити онлайн от твое име, не давай данните от личната си карта на други лица, дори да им имаш някакво доверие. Също така бъди внимателен и не отваряй подозрителни имейли. Не попълвай лична информация на случайни места в интернет и пази данните си стриктно.

Добра идея ли са в крайна сметка?

Да се възползваш от кредити онлайн е лесно и удобно. Трябва само да отделиш няколко минути, за да попълниш заявка на определеното от кредитора място. Това може да направиш както от домашния си компютър, така и от всяко мобилно устройство с добра камера. Въпреки това те съветваме да не неглижираш този процес. Попитай консултантът, който те обслужва, какви са комисионните, изискванията и условията по заема, както и каква ще е точната крайна сума, която ще заплатиш. Важно е, да знаеш подробностите по отношение на желания потребителски кредит онлайн , за да направиш разумен избор.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Последно добавени
Вземи бърз онлайн кредит до 3000 лева за срок до 24 месеца
Вземи бърз онлайн кредит до 5000 лева за срок до 18 месеца
Бързи кредити онлайн до 6000 лева за срок от 3 до 18 месеца.
Вземи най-новите оферти!

Абонирай се за нашия информационен бюлетин и получавай най-интересното от компаниите за бързи кредити директно на твоя имейл адрес. Така ще спестиш време в търсене на оферти. Ние ще го направим вместо теб!