Как да се сдобиеш със спешни пари?

Начало » Как да се сдобиеш със спешни пари?

Българите често търсим спешни пари на заем

Българите често търсим спешни пари на заем, които да ни помогнат да решим различни финансови проблеми. Вземаме заеми, за да направим ремонт, да решим медицински проблем, да си закупим обзавеждане или пък да покрием битовите си сметки. Високата инфлация не ни позволява да спестяваме и за това търсим други варианти. При нужда от спешни пари на заем, българите често се обръщаме към различни финансови услуги като банкови заеми, кредитни карти или по-разпространените в България – бързи кредити.

Нуждаеш се от бърз кредит още сега?

Можем да ти отпуснем до 5000 лева

Задължително поле
Задължително поле
Задължително поле
woman

Ще ти се обадим скоро!

Благодарим ти, че избра нашия заем. Кредитен консултант ще ти се обади на предоставения от теб телефонен номер и ще обсъдите възможностите за кредитиране.

Дублирана заявка

В последните 30 дни имаш подадена заявка за кредит към този кредитор!

Възникна грешка!

Моля, опитай отново малко по-късно.

Виж други предложения

Възможно ли е да намериш спешни пари с лошо ЦКР?

Когато имаш няколко различни заема можеш да допуснеш просрочия по тях. Просрочията за период по-дълъг от 30 дни се записват в платформата Централен кредитен регистър. От там банките и небанковите компании черпят информация за кредитната история на клиентите си. Ако имаш влошена кредитна история, но се нуждаеш от спешни пари, отново те съветваме да потърсиш фирма за бързи кредити, която отпуска заеми с лошо ЦКР. Имай предвид, че един такъв заем може да е по-неизгоден. Също така има шанс да ти бъде изискан солидарен длъжник. Намирането на такъв често се оказва доста сложно. Първо, защото трудно се намира човек, който е готов да поеме такъв риск за теб. Другият проблем е, че поръчителят също трябва да отговаря на определени критерии, за да бъде одобрен.

Как да намериш бързи пари за спешни случаи?

Спешните ситуации, които изискват бързи пари, могат да бъдат напрегнати и стресови. Тук са няколко идеи, които може да опиташ, за да намериш бързи пари в такива случаи:

  • Попитай приятели и роднини: Ако имаш спешна нужда от пари, можеш да попиташ приятели и познати, дали могат да ти осигурят някакъв вид помощ. Имай предвид, че това може да разклати вашите отношения. Както знаем, доста отношения са били развалени, заради спорове за пари.
  •  Продай ненужни вещи: Можеш да опиташ да продадеш артикули, които вече не са ти нужни, например, мебели, играчки, бижута и т.н. Това може да се случи чрез онлайн платформи като eBay, OLX или Facebook Marketplace.
  • Работи допълнително. Никой не иска да работи допълнително. Понякога обаче се налага. Когато имаш нужда от средства попитай за увеличение или аванс. Ако ти бъдат отказани – поработи допълнително. Помисли в какво си добър и предложи услугите си на другите. Можеш да разхождаш кучета, да продаваш ръчно направени артикули, да си детегледач, да помагаш в ремонти. Попитай свои познати или пусни обява в интернет.
  • Вземи бърз кредит. Бързите заеми са модерен начин за финансиране. Те могат да ти помогнат да се справиш с трудна ситуация, но е нужно да си разумен. Вземай бързи кредити обмислено и не прекалявай с тях.

Защо да не взимаш спешни пари от частни лица?

Когато не успеят да намерят нужните пари, част от хората са готови на всичко, за да се сдобият със средства. За това на пазара се появяват лихварите. За да не си навличаш проблеми, не вземай заеми от частни лица или кредитори, които не са регистрирани като легитимни кредитни фирми. Избягвай лихварите, непознатите частни лица и заложните къщи. Те могат да предлагат своите оферти като кредит от частно лице, за да всеят доверие в теб. Потребителите често биват заблудени, че заемите от лихвари са изгодни за тях.

Незаконните лихвари обикновено предлагат своите услуги по телефона или пък в интернет, а контактите им често можеш да намериш залепени на уличен стълб. При такъв тип заем нямаш възможността да подпишеш документи или да провериш съответната компания (защото такава не съществува). Това означава, че съществува реална опасност да се превърнеш в жертва на рекет от тези лица. Има случаи, в които лихварите заплашват своите клиенти дори с физическа саморазправа. В твой интерес е да не влизаш в контакт с такива рискови лица. Ако ти се случи да станеш жертва на такъв тип хора потърси съдействие от Комисията за защита на потребителите или полицията.

Мъж държи банкноти

Внимавай, когато взимаш спешен кредит

Когато са ти нужни бързи пари не искаш да мислиш за подробностите. За това може да се случи да си невнимателен. Важно е обаче, да не пропускаш да сравниш офертите. Заемите от различните фирми могат да бъдат различно изгодни. Също така е доста важно да четеш документите, които подписваш. Разгледай внимателно всичко и прецени дали те устройва. Важно е да прочетеш договора за заем, както и съпътстващите документи като декларация за защита на личните данни, стандартен европейски формуляр и погасителен план. При въпроси питай своя кредитен консултант за повече подробности. Ако вземаш онлайн кредит винаги можеш да се обадиш на фирмата кредитор, за да ти изяснят детайлите. Нормално е да не знаеш как протича процедурата така, че не се притеснявай да питаш.

Не допускай просрочия по своя кредит

След като си се сдобил с нужните спешни пари и си ги използвал по предназначение е време да започнеш да погасяваш задължението си. Важно е да не допускаш просрочия, понеже те могат да доведат до лоша кредитна история. Ако досието ти в Централен кредитен регистър е влошено ще ти е трудно да се сдобиеш със спешен заем в случай на следваща нужда. При затруднения с изплащането на текущото задължение се обърни към фирмата кредитор. Тя може да ти предложи допълнителна услуга, с която да отложиш вноските си или пък рефинансиране на кредит.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Последно добавени
Вземи бърз онлайн кредит до 3000 лева за срок до 24 месеца
Вземи бърз онлайн кредит до 5000 лева за срок до 18 месеца
Бързи кредити онлайн до 6000 лева за срок от 3 до 18 месеца.
Вземи най-новите оферти!

Абонирай се за нашия информационен бюлетин и получавай най-интересното от компаниите за бързи кредити директно на твоя имейл адрес. Така ще спестиш време в търсене на оферти. Ние ще го направим вместо теб!