Важни съвети за сигурност при теглене на онлайн кредит

Начало » Важни съвети за сигурност при теглене на онлайн кредит

Българите много харесват онлайн заемите. Защо? Защото това е много бърз и лесен начин да получиш допълнителни пари в портфейла си. Не си уговаряш час с консултант в офиса на компанията и не губиш време за пътуване до офиса. Вместо това сядаш на дивана си спокойно и без стрес преминаваш през процеса на кандидатстване със собствено темпо.

Какво трябва да запомниш, за да вземеш онлайн кредит безпроблемно?

Какви правила за онлайн сигурност трябва да спазваш при теглене на онлайн кредит?

Мъж държи виртуален катинар. Концепция за онлайн сигурност

1. Избери надеждна и добре позната компания, от която да вземеш онлайн кредит

Ако искаш да се възползваш от финансовата подкрепа на кредитна компания, първо трябва да провериш за каква фирма става въпрос. Уебсайтът на кредитната компания, която избереш ще бъде най-добрият източник. Там трябва да намериш цялата важна информация за дейността на компанията и предлаганите от нея финансови продукти. Надеждните кредитори в долната част на страницата поставят ключова информация за своята бизнес структура, т.е. адрес на управление, регистрационни данни – включително регистрация в БНБ.

Надеждният кредитор също така поставя представителен пример в долната секция на уебсайта, който включва информация за разходите, които ще направиш при сключването на сделката. Това е много важна информация, тъй като въз основа на представителния пример ще разбереш какъв е размерът на вноската и отделните разходни компоненти за средната сума на кредита, предлагана от дадена небанкова институция.

2. Не използвай линкове, изпратени на твоя имейл адрес

Ако си избрал финансова институция за бързи кредити я потърси в търсачката и влез на нейния уебсайт. Защо? В момента много често можеш да се сблъскаш с явление, наречено „Фишинг“, т.е. измама  представляваща кражба на данни. Така че, ако получиш имейл с оферта за онлайн кредит от уж известна компания, това не винаги е автентично съобщение от твоя доверен кредитор. Много често е измама, която цели да злоупотреби с твоите лични данни.

3. Използвай компютъра си и сигурна връзка с мрежата

Заемът е доста сериозно задължение, така че към сключването на договор за кредит също трябва да подхождаш със здрав разум и предпазливост. Затова не използвай чужди компютри – освен ако не са на доверени хора. Използването на обществена Wi-Fi мрежа няма да бъде добро решение и в този случай. Има сериозна вероятност, мрежата да не е защитена и твоите данни, предавани през нея, да бъдат прихванати от злонамерени лица.

4. Използвай само криптирани връзки

Всички доверени сайтове трябва да имат SSL сертификат, който е протокол, който гарантира поверителността на предаването на данни. Преди да започнеш да въвеждаш твоите лични  данни в заявлението за онлайн кредит, увери се, че символът за затворен катинар се появява в адресната лента.

5. Провери финансовите си възможности

Преди да попълниш заявлението и да получиш одобрение за отпускане на кредитен продукт, внимателно изчисли размера на задължението, което можете да изплащаш на месец. Кредитните компании понякога отпускат по-голяма сума от планираната. Ако нямаш конкретни цели за по-голяма сума от първоначално заявената, по-добре се ограничи до тази, която си планирал при кандидатстването. При положение, че търсиш жилищен кредит вероятно ще се наложи да предоставиш допълнителни документи. Също така може да се наложи да посетиш офис на кредитора.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Последно добавени
Вземи бърз онлайн кредит до 3000 лева за срок до 24 месеца
Вземи бърз онлайн кредит до 5000 лева за срок до 18 месеца
Бързи кредити онлайн до 6000 лева за срок от 3 до 18 месеца.
Вземи най-новите оферти!

Абонирай се за нашия информационен бюлетин и получавай най-интересното от компаниите за бързи кредити директно на твоя имейл адрес. Така ще спестиш време в търсене на оферти. Ние ще го направим вместо теб!