Начало » Vivus – информация и оценка

Бързи кредити онлайн от 50 до 1500 лева за срок до 30 дни.

Предимства
 • изцяло онлайн
 • кредити до заплата
 • бързо получаване на средствата
 • първи безлихвен заем
Недостатъци
 • без консултация в офис
 • без изплащане на вноски
 • минимална възраст за кандидатстване - 19 г.

Информация и мнения за Vivus

Vivus.bg е на българския пазар от повече от 10 години и има над 210 000 регистрирани клиенти.

Vivus е сред най-популярните небанкови финансови институции в България, които предлагат бързи онлайн кредити.

Компанията предлага изцяло онлайн кандидатстване за бърз кредит, с цел покриване на краткосрочни финансови нужди.

Какви са изискванията, за да получиш заем от Vivus?

Основните изисквания са да си български гражданин, да имаш навършени 19 години и да предоставиш валидна лична карта. Не е необходимо да предоставяш поръчител или да доказваш доходите си.

Бързи кредити онлайн до 15 минути от Vivus
online credit

Бърз кредит от Vivus

Кредит от Vivus е добро решение за теб, ако:

 • ти трябват допълнителни пари до заплата;
 • налага се да направиш непланирана покупка или да платиш непредвидена сметка;
 • имаш редовни доходи и можеш да погасиш заема в срок от 30 дни.
vivus е добро решение, ако го ползваш в тези ситуации

Не трябва да вземаш кредит от Vivus, ако:

 • искаш да погасиш други задължения – бързи кредити или ипотека;
 • нямаш възможност да изплатиш заема в кратък срок;
 • парите ти трябват за необмислена или ненужна покупка.

Нуждаеш се от бърз кредит още сега?

Можем да ти отпуснем до 5000 лева

Задължително поле
Задължително поле
Задължително поле
woman

Ще ти се обадим скоро!

Благодарим ти, че избра нашия заем. Кредитен консултант ще ти се обади на предоставения от теб телефонен номер и ще обсъдите възможностите за кредитиране.

Дублирана заявка

В последните 30 дни имаш подадена заявка за кредит към този кредитор!

Възникна грешка!

Моля, опитай отново малко по-късно.

Виж други предложения

Какво представлява бързият кредит онлайн от Vivus?

Бързият кредит, предлаган от Вивус е подходящо решение, когато се появи спешна нужда от пари, а заплатата е далеч. Изключително удобния процес по кандидатстване и усвояване на средствата е изцяло онлайн, без да се изисква присъствие в офис или редене по опашки. Независимо за какво ти трябват средствата, може да разчиташ на финансиране в няколко бързи стъпки. Първият кредит винаги е без оскъпяване, а при коректно изплащане на сумата имаш възможност да получиш значително по-голяма сума за следващия си кредит.

Всеки клиент на компанията може да има само един активен кредит, но в случай, че си усвоил сума, по-малка от кредитния лимит, за който си одобрен, може да усвоиш допълнителна сума.

Сума Срок за връщане
50 – 1500 лв. 5 до 30 дни

Каква сума можеш да вземеш?

Като нов клиент, първият кредит във Vivus е безлихвен и за максимална сума до 600 лева.

След като изплатиш активния си кредит, кредитният лимит може да нарасне и да достигне до максимална сума за кандидатстване в размер на 1500 лева.

В случай, че вече си бил клиент на компанията можеш да кандидатстваш за сума до 1500 лева.

Всеки клиент може да провери какъв е кредитният му лимит в своя онлайн профил.

Първи кредит от 600 лева за 30 дни

Допълнителна услуга „Бърз заем“

При кандидатстване във Vivus.bg можеш да избереш допълнителна услуга „Бърз заем“, с която ще получиш експресно разглеждане на твоята заявка и отговор до 15 минути! В случай че не ползваш тази допълнителна услуга, ще получиш отговор на заявката си за кредит в рамките на 7 календарни дни.

Какви са начините да получиш сумата по кредита си?

 • В случай, че избереш да получиш сумата по банков път е необходимо да предоставиш твоя лична банкова сметка в банка, с която и Vivus работи. По този начин ще получиш желаната сума в рамките от 15 минути до 2 часа.
 • По-бързият начин да получиш сумата е на каса на EasyPay. Парите ще бъдат наредени веднага след получаване на одобрение и може да ги вземеш срещу лична карта.

Как да погасиш задължението по кредита си?

Преди да пристъпиш към погасяване на своето задължение ти препоръчваме да влезеш в онлайн профила си и да провериш точно дължимата сума.

Vivus предлага следните опции за плащане:

1. По банков път към някоя от следните банкови сметки:

БанкаБанкова сметкаBIC номер
Ти Би Ай БанкBG21TBIB93101054750703TBIBBGSF
Първа Инвестиционна БанкаBG22FINV915010E0034267FINVBGSF
Банка ДСКBG47STSA93000021051057STSABGSF
Пощенска БанкаBG94BPBI79401076737001BPBIBGSF
Алианц БанкBG77BUIN95611000414831BUINBGSF
Банкови сметки на Vivus.bg

2. На каса на EasyPay, с налични над 1000 каси в цялата страна. Голяма част от тях работят и в почивните дни или имат удължено работно време.

3. На Cashterminal. Устройствата са достъпни в метрото в София, в повечето магазини от тип мол, както и в множество зали за игра, в офисите на куриерска фирма Спиди.

След като направиш плащането по избрания от теб начин ще получиш SMS и/или имейл, че кредитът ти е погасен.

‍Vivus – въпроси и отговори

 • Мога ли да взема кредит с месечни вноски? Не. Компанията предлага единствено бързи кредити до заплата. Фокусът върху един продукт позволява да ти предложат наистина качествено и бързо обслужване, при ясни и прости условия.
 • Трябва ли ми обезпечение? Не, за разлика от други фирми за бързи кредити, Вивус предлага само необезпечени кредити. Това означава, че не ти е необходим поръчител, гарант или банкова гаранция.
 • Защо искането ми за кредит беше отказано? Компанията се стреми към отговорно финансиране, затова може да откаже дадено искане за кредит. Основните причини може да бъдат наличие на много активни кредити, просрочие, не плащане по кредит, наличие на няколко нови кредита или лоша кредитна история.
 • Какво представлява услугата „Бърз заем“? Стандартният срок за разглеждане и отговор на твоето искане за кредит е до 7 дни. Като избереш услугата си гарантираш разглеждане на заявката в срок от 15 минути! Това означава, че няма да чакаш за да разбереш дали може да разчиташ на финансиране. Ако искането ти е отказано, не плащаш нищо допълнително. Като използваш калкулатора на страницата може да разбереш колко точно ще ти струва бързото разглеждане.
 • Нямам възможност да върна кредита си на падежа. Какво да правя? Не се тревожи, от Вивус са помислили и за това. Не винаги успяваш да планираш добре месечните си разходи, затова може да се случи да не можеш да върнеш цялата сума на падежа. Можеш да отложиш плащането й със 7, 14 или 30 дни, като внесеш такса за съответния срок.

Изисквания, за да кандидатстваш за кредит онлайн

Ако искаш да кандидатстваш за кредит онлайн, например от Vivus, трябва да си наясно какво се изисква. В случай, че не разполагаш с едно или няколко от нещата по-долу, няма да можеш да преминеш през целия процес и съответно няма да може да получиш кредит. Какво трябва да имаш:

vivus - какво ти трябва, за да кандидатстваш
 1. Лична карта. Наличието на валиден документ за самоличност и пълнолетие са задължително условие, ако искаш да кандидатстваш за бърз кредит, ипотечен кредит или за онлайн кредит. Те се изискват от всички регистрирани небанкови финансови институции. Важно е да знаеш, че не само срокът определя една лична карта като валидна. В случай, че е повредена (прегъната, с отчупен ъгъл, други подобни) или състоянието й е недобро, също може да бъде приета като невалидна. В такъв случай искането ти за кредит ще бъде отказано.
 2. Мобилно устройство. За да можеш да кандидатстваш за кредит онлайн ще ти е необходимо работещо мобилно устройство – телефон, таблет, лаптоп или друго. Без такова средство кандидатстването онлайн не е възможно, защото трябва да имаш техническата възможност да въвеждаш данни и да извършваш действия онлайн.
 3. Интернет. Самото название „онлайн кредит“ подсказва, че действията се случват в онлайн пространството. В повечето случаи се изисква да посетиш страницата на кредитора и да извършиш определени действия на нея, затова Интернетът е на практика задължителен. Дори в случай, че ползваш мобилно приложение на даден кредитор, пак ще ти трябва Интернет.
 4. Мобилен номер и/или email. Почти няма кредитор, който да ти предложи онлайн кредит, който да не изисква валиден email адрес и работещ мобилен номер. Те се използват още и за регистрация в съответните сайтове, клиентски портали или мобилни приложения, през които се реализира кандидатстването. На тях ще получаваш email и SMS съобщения, които са важни за процеса.

Можеш ли да бъдеш спокоен за личните ти данни?

При всяко кандидатстване се налага да предоставяш лични данни. Въпросът е, до колко сигурен и спокоен може да бъдеш за начина по който те ще бъдат използвани и съхранявани? Виж от какво зависи твоето спокойствие:

 • Провери до колко е надежден кредиторът, какъв опит има на пазара и какви разрешителни притежава (регистрация в БНБ, удостоверение за Администратор на лични данни и др.). Ако си избрал утвърдена на пазара небанкова финансова институция, то със сигурност личните ти данни са на сигурно място. Небанковият финансов сектор е под директния надзор на Българската народна банка и всяка регистрирана институция бива редовно проверявана дали и как спазва всички нормативни изисквания.
 • Какъв е опитът на съответната компанията в отпускане на пари на заем онлайн. Необходимо е да се поинтересуваш от колко време компанията отпуска онлайн кредити. Като във всяко нещо, опитът се трупа с времето, в което упражняваш определената дейност.
 • По какъв начин компанията – кредитор ще потвърди самоличността ти. Например – много по-добре е да се използва професионално приложение, защото данните ти са по-защитени. Ако трябва да изпращаш снимки и данни по имейл, нещата не изглеждат добре.
 • Ще ти бъде ли осигурен достъп до клиентски портал или зона за клиенти. Това е място, до което имаш достъп само ти и вътре разполагаш с пълната информация за предходните си кандидатствания, както и можеш да заявяваш безопасно услуги. Можеш да проверяваш кога си кандидатствал за кредит, кога си подписал договора и т.н. Клиентските портали спестяват време и усилия, защото не се налага да въвеждаш едни и същи данни многократно, при всяко кандидатстване. Освен, че ускорява процеса, когато искаш пари на заем веднага, това намалява риска от изтичане на личните ти данни и прави взаимоотношенията ти с кредитора по-сигурни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Последно добавени
Вземи бърз онлайн кредит до 3000 лева за срок до 24 месеца
Вземи бърз онлайн кредит до 5000 лева за срок до 18 месеца
Бързи кредити онлайн до 6000 лева за срок от 3 до 18 месеца.
Vivus – информация и оценка
4.3/5
Вземи най-новите оферти!

Абонирай се за нашия информационен бюлетин и получавай най-интересното от компаниите за бързи кредити директно на твоя имейл адрес. Така ще спестиш време в търсене на оферти. Ние ще го направим вместо теб!