5 съвета как да подобриш финансите си

Начало » 5 съвета как да подобриш финансите си

Времената са трудни. Все повече хора изпитват финансови затруднения. Когато разходите ти стават все по-големи, а приходите ти не се увеличават, може би е време да помислиш как да подобриш финансите си. Единият начин е да започнеш да спестяваш. Друг вариант е да намериш начин да увеличиш дохода си. Понякога харчим прекалено много за неща от които нямаме голяма полза, а когато наистина ни трябват пари нямаме друг избор освен да се обърнем към институциите за бързи кредити. След като сме взели дадена сума обаче, трябва да я върнем с лихвите, а това намалява средствата ни в бъдеще.

Виж как можеш да подобриш финансовото си състояние с няколко лесни съвета.

1. Продай излишните вещи

Всеки от нас има уреди, които почти никога не използва или дрехи, които не носи. Отдели час-два и пусни обяви в интернет, че ги продаваш. Така можеш да изкараш малка сума и едновременно с това да освободиш място в дома си.

2. Поискай повишение на заплатата или поработи допълнително

Понякога шефовете ни не ни предлагат по-високо възнаграждение, понеже не искат да повишават разходите си. Ако обаче си дългогодишен служител и не искат да те загубят има голям шанс да уважат молбата ти. Ако ти откажат увеличение, попитай дали можеш да работиш допълнително или потърси в интернет подходяща почасова работа. Много хора се  притесняват, че по този начин ще се изложат пред работодателя си но това не е така. Всъщност хората ще видят, че уважаваш труда си и че не те е страх да работиш извънредно.

3. Погасявай задълженията си навреме

В днешно време услуги като банкови заеми и бързи кредити станаха основно решение, когато имаме финансови затруднения. Когато не ти достигат средства за погасяване на вноските, обикновено отлагаш проблема. По този начин обаче ти се трупат наказателни лихви. Забавянето в плащанията по заема ти води до просрочия, които се отразяват и в Централния кредитен регистър. Ако не можеш да се справиш с месечните си вноски те съветваме да се свържеш с кредитния си консултант и да обсъдите как можете да се справите със ситуацията по най-безболезнения начин .

мъж държи буркан пилен с банкноти - как да подобриш финансите си?

4. Пазарувай от избрани магазини

Много от нас си задават въпроса “ Как да пестим пари? “

Цените в моловете понякога са неоправдано високи. Когато става въпрос за артикули като дрехи и домашни потреби, на пазара има по-евтина алтернатива. Магазините за втора употреба и тези за китайски стоки предлагат все по-голямо разнообразие и много приемливо качество. Ако става въпрос за хранителни стоки можеш да пазаруваш на едро. Сайтовете за сравнение на цени също са доста актуални в момента и могат да ти помогнат да спестиш.

5. Грижи се за себе си вкъщи

Вместо да тренираш в скъпа фитнес зала, купи си тежести, ластик и постелка и тренирай вкъщи. Само с клипове от YouTube и изброените принадлежности можеш да постигнеш също толкова добра форма, както в най-скъпия фитнес. Ако искаш да подобриш финансите си, вариант е да тренираш в парка. В повечето паркове вече има лостове, както и безплатни фитнес уреди. Същото важи за козметичните процедури като кола маска или маникюр. Друго което можеш да направиш е да спреш абонаменти, които не ползваш често и да се възползваш от множеството безплатни забавления в интернет.

В крайна сметка има доста начини да спестяваш, но трябва да вложиш малко време и усилия, за да намериш кое най-добре работи за теб. Когато си създадеш правилни навици ще видиш как твоя бюджет ще се възстанови.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Последно добавени
Вземи бърз онлайн кредит до 3000 лева за срок до 24 месеца
Вземи бърз онлайн кредит до 5000 лева за срок до 18 месеца
Бързи кредити онлайн до 6000 лева за срок от 3 до 18 месеца.
Вземи най-новите оферти!

Абонирай се за нашия информационен бюлетин и получавай най-интересното от компаниите за бързи кредити директно на твоя имейл адрес. Така ще спестиш време в търсене на оферти. Ние ще го направим вместо теб!