Как лесно да намериш кредитиране?

Начало » Как лесно да намериш кредитиране?

В 21-ви век заемането на пари се е превърнало в съвсем нормално нещо. Дори богатите търсят допълнителни пари, за да осъществят най-грандиозните си идеи. Когато около нас се случват интересни събития, искаме да сме част от тях. През лятото всички наши приятели са на фестивали, концерти, почивки или ресторанти. Като добавим и всички снимки, които виждаме в социалните медии започваме малко да им завиждаме. Но струва ли си да теглиш заем само за да задоволиш моментен каприз?

Трябва ли да теглим заеми само когато имаме спешен проблем? Да, някои потребители са категорично против заемането на пари, особено от финансови институции. Други редовно се възползват от тази услуга и то не само за заеми при спешни случаи. Разумните причини да кандидатстваш за заем включват: медицински проблеми, спешен ремонт на дома или автомобила или подмяна на повредено оборудване.

Откъде мога да намеря кредитиране? Има няколко метода

Пари от роднини

Първият е да попиташ роднина, приятел или познат. Въпреки това, ако човекът не ти вярва напълно, той може да не желае да ти услужи. Друг проблем е, че понякога имаме нужда от по-голяма сума и малко хора са склонни да ни заемат такава. Дори твоя познат да ти е дал повече пари, той може да поиска да му върнеш повече, отколкото той ти е заел. Ако случаят е такъв, по-добре вземи заем от финансова институция. Така поне ще си сигурен, че няма да развалиш отношенията си с близките.

Кредит от банка

Най-често срещаният начин за вземане на пари на заем е от банка. Изискванията на банките обаче не са малко. Трябва да имаш трудов договор от най-малко шест месеца или друго доказателство за доход, прието от банката. Трябва също така да имаш достатъчен доход, за да покриеш вноските по сумата, която искаш да изтеглиш. Друго изискване на банката е да имаш добра кредитна история. Ако имаш минали просрочия или кредити, които изобщо не са погасени, банката вероятно няма да одобри желанието ти за кредит.

компютър и други вещи

Бърз кредит

Бързите заеми също станаха много популярни. По телевизията непрекъснато се появяват нови фирми за бързи кредити, предлагащи тази услуга. Поради достъпната си цена, този финансов продукт е много популярен сред потребителите. За да получиш бърз кредит е необходима само лична карта. Кредитните компании сами проверяват останалата необходима информация. Недостатъкът на този начин за кредитиране е, че лихвите по кредита са по-високи, а и често има допълнителни такси. Тези такси могат да бъдат: такси за разглеждане на заявката, такси за одобрение или обработка и неустойки при липса на гаранция. Ако решиш да теглиш заем от такава институция, попитай дали не начисляват допълнителни такси и какви са изискванията. Запознай се с условията за частично предсрочно и пълно предсрочно погасяване. Така, ако имаш повече средства можеш да погасиш кредита предварително и така той да ти излезе доста изгодно.

Заем от лихвари

Последният начин за кредитиране е заем от лихвари. Не ти препоръчваме да теглиш заем от такива хора, тъй като може да бъдеш измамен или да имаш по-сериозни проблеми, ако не погасиш заема си навреме. Непознатите частни лица от интернет също не са сигурен избор.

Важни съвети, когато търсиш кредитиране

Както вече казахме е важно да избираш сигурни кредитори. Можеш да намериш кредитиране дори онлайн. Това ще ти спести време и усилия. Много компании предлагат онлайн кредити с месечни вноски . Увери се, че погасителния план, който ти предлага финансовата компания ти е удобен.

Да прочетеш мненията на другите потребители също може да ти е от полза. Колкото повече информация имаш толкова по-изгодно кредитиране можеш да намериш. Сайтовете за сравнение също могат да ти помогнат в избора на подходящ заем.

Ако имаш множество заеми можеш да използваш обединяване на бързи кредити, за да ти е по-лесно да ги управляваш.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Последно добавени
Вземи бърз онлайн кредит до 3000 лева за срок до 24 месеца
Вземи бърз онлайн кредит до 5000 лева за срок до 18 месеца
Бързи кредити онлайн до 6000 лева за срок от 3 до 18 месеца.
Вземи най-новите оферти!

Абонирай се за нашия информационен бюлетин и получавай най-интересното от компаниите за бързи кредити директно на твоя имейл адрес. Така ще спестиш време в търсене на оферти. Ние ще го направим вместо теб!