Защо използваме обединяване на бързи кредити?

Начало » Защо използваме обединяване на бързи кредити?

Никога животът не е бил толкова забързан, колкото е днес. Пазарът е пренаситен от различни стоки и услуги, a ние сме привлечени от въздействащите реклами. Като прибавим и социалните мрежи като място, в което всеки иска да покаже, че има по-интересен живот от другите, цялата концепция на живота започва да прилича на надпревара. За да сме добри в тази надпревара задължително са ни нужни пари. Реалността обаче не е лесна понеже икономическото състояние в страната ни през последните години е доста тежко. Доходите ни са ниски, а цените – високи. Голяма част от хората не могат да покрият дори основните си месечни разходи. Поради тази причина често теглим кредити. Когато обаче трябва да върнем по-висока сума, а доходите ни не са се увеличили, взимаме още пари на заем, за да запълним дупките в бюджета си.

Когато натрупаме няколко задължения, обикновено ги обединяваме или иначе казано – рефинансираме. Днес ще ти разкажем за тази финансова услуга. Какви са позитивите и какви са негативите от нея? Разбери повече още сега.

Какво означава да рефинансираш кредитите си?

Рефинансирането на заем представлява взимането на нов кредит, за да се покрият едно или няколко стари задължения. Когато имаш няколко кредита в различни компании е трудно да помниш всички подробности за тях. Тогава рефинансирането може да бъде практично решение, което да ти спести време и усилия. Друга полза на едно обединяване за бързи кредити е и възможността за получаване на по-изгодни условия.

Обединяване на бързи кредити, но как?

В момента много от банките и фирмите за бързи кредити предлагат услугата рефинансиране на заем. Голяма част от хората се обръщат към институцията, в която вече имат задължение. Това понякога обаче не е толкова разумен вариант. За да избереш най-подходящото решение за теб, проучи какво се предлага от различните кредитори. Поради голямата конкуренция банките и небанковите компании постоянно имат промоционални оферти, за да привличат нови клиенти. Във всеки случай разпитай детайлно какви са условията по кредита, за да не останеш изненадан в последствие. Понякога финансовите компании налагат такси, които първоначално не забелязваме. Винаги чети договора си докрай и изчислявайте предварително всички важни параметри по заема си. Внимавай да не оскъпиш крайната цена, когато обединяваш няколко твои кредита.

жена брои пари

Има ли разлики в кандидатстването?

Няма голяма разлика между кандидатстването за обикновен кредит и едно обединяване на бързи кредити. Ако искаш да погасиш съществуващи кредити, ще трябва да предоставиш определен документ, който да удостовери към кой кредитор е задължението и какъв е размерът на кредита в този момент. По този начин се избягват грешки, като тази новата фирма кредитор да преведе недостатъчна или по-голяма сума към старата фирма. Попитай дали институцията, от която имаш заем няма някакви такси за предсрочно погасяване.

Защо едно обединяване на бързи кредити е разумно решение?

Вместо да теглиш още един заем и да увеличаваш усилията си за изплащането на няколко задължения, можеш да рефинансираш и да спестиш от личното си време. Също така има голям шанс да вземеш по-изгоден кредит и да намалиш крайната сума, която ще заплатиш. Ако си бил редовен платец и не си имал големи просрочия по предишните ти задължения, кредитните институции може да ти предложат доста добри условия. Затова се старай да плащаш вноските си навреме, за да поддържаш добра кредитна история. Това ще ти бъде от полза при следващи опити за кандидатстване за различни видове кредитни продукти. Много кредитоискатели търсят онлайн кредити без проверка в ЦКР, но те не са толкова изгодни.

Заслужава ли си да рефинансираш заем до заплата?

Тази опция съществува, когато например си ползвал няколко заема до заплата за по-малки суми и  желаеш да изтеглиш кредит на вноски, с който да погасиш няколкото малки кредита. Така ще изплатиш непогасените кредити и след това ще изплащаш само една вноска по новия заем. В подобна ситуация обаче трябва да помниш, че изплащането на задължението трябва да се извършва по график, за да не се увеличат отново дълговете ти, вместо да намалеят.

Можем да обобщим, че едно обединяване на бързи кредити може да ти е от полза. Въпреки това действай внимателно и разумно. Най-важно, когато вземаш пари на заем е да си запознат с условията по договора и да плащаш кредитите си навреме. Колкото повече знаеш за финансите, толкова по-добри решения ще вземаш. Търси финансови съвети и се образовай.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Последно добавени
Вземи бърз онлайн кредит до 3000 лева за срок до 24 месеца
Вземи бърз онлайн кредит до 5000 лева за срок до 18 месеца
Бързи кредити онлайн до 6000 лева за срок от 3 до 18 месеца.
Вземи най-новите оферти!

Абонирай се за нашия информационен бюлетин и получавай най-интересното от компаниите за бързи кредити директно на твоя имейл адрес. Така ще спестиш време в търсене на оферти. Ние ще го направим вместо теб!