Финансови съвети за семейни хора

Начало » Финансови съвети за семейни хора

Колкото и да вярваме във вечната любов, нещата не винаги завършват щастливо. Статистиката показва, че почти половината от браковете през 21 век завършват с развод. В такъв случай най-добре е да бъдеш подготвен, в случай че някой ден попаднеш в тази категория и се наложи да имаш индивидуален финансов бюджет. Финансовата независимост не е само въпрос на пари. Ето няколко финансови съвети специално насочени към семейните потребители.

Финансови съвети – те са около теб

Важно е да си наясно какво се случва на финансовите пазари. Чети за инвестирането, акциите, криптовалутите и всички важни финансови процеси, които ни влияят. Следи публикации със съвети за подобряване на финансите ти. Добрата новина е, че качествена информация можеш да намериш дори безплатно. Има много youtube канали, сайтове и аудио книги на финансова тематика. Колкото повече знаеш, толкова по-лесно можеш да предприемеш действие в кризисна ситуация.

финансови съвети. вклюбена двойка

Следи семейния бюджет като ползваш различни финансови съвети

Добре е в началото на месеца да си правиш финансов разчет. Да сметнеш каква сума е нужна на семейството за храна и плащане на сметки, колко ще похарчите за децата, нужно ли ви е да отделите средства за нови уреди или ваканция. Ако след разчета се окаже че са останали средства, най-добре с половинката ти ги спестете или вложете в инвестиция.

Харчи само за необходимото

Жените често харчат парите си за семейството, а мъжете са по-склонни да инвестират в собствените си хобита и интереси. Жените от друга страна имат склонност да харчат за ненужни вещи, само защото са на изгодни цени. Не прави това! Добре е с партньора ти да възпитате и децата си и да им давате финансови съвети. Научете ги на основните финансови принципи.

Направи си отделна сметка

Много семейни двойки имат общи сметки. Това е добре в случай, че и двамата сте отговорни. По-сигурно обаче е да имате и отделни сметки. Все пак всичко се случва. Може да се породят лични проблеми между вас и партньора ви, може сметката да бъде запорирана, ако някой от вас има неплатени задължения. Икономическата ситуация в целия свят също е нестабилна, така че най-добре е сметките ви да са в различни банки в случай, че една от банките фалира неочаквано. Шанса това да се случи е малък, но по-добре да сте застраховани.  

Открий си пенсионна сметка

Финансовите експерти съветват да си направиш такава сметка възможно най-рано. Добре е да мислиш за бъдещата си финансова обезпеченост. Много хора си правят и здравна застраховка или застраховка живот, в случай на тежки житейски ситуация.

Финанвови съвети за бързи кредити

Не взимай прекалено много бързи кредити. Бързите заеми станаха нормална част от ежедневието на българина. Поради ниските заплати много семейни двойки теглят такива заеми доста често. Опитай се да избягваш тази тенденция. Да, наистина един бърз кредит може да помогне на семейството в трудна ситуация, но ако имате прекалено много задължения това ще влоши положението и ще ви въвлече в дългова спирала.

Семейния живот е прекрасно нещо, но е важно и ти като отделна личност да имаш заделени средства. Запознай се с основните финансови принципи и помни че е важно да имаш повече от един източник на приходи, за да имаш сигурност. Бързите кредити трябва са бъдат вземани само в спешни случаи и да се погасяват навреме.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Последно добавени
Вземи бърз онлайн кредит до 3000 лева за срок до 24 месеца
Вземи бърз онлайн кредит до 5000 лева за срок до 18 месеца
Бързи кредити онлайн до 6000 лева за срок от 3 до 18 месеца.
Вземи най-новите оферти!

Абонирай се за нашия информационен бюлетин и получавай най-интересното от компаниите за бързи кредити директно на твоя имейл адрес. Така ще спестиш време в търсене на оферти. Ние ще го направим вместо теб!