Какво е криптомат?

Начало » Какво е криптомат?

Световната икономика преживява значителни промени. Поради разрастващата се популярност на цифровите криптовалути, които преодоляват ограниченията и неефективността на традиционните фиатни валути, издавани от правителствата. Тази нова крипто революция се очертава да донесе пълно икономическо равенство. Тя има за цел да предостави на всички пълен достъп до финансови инструменти, които до момента са били достъпни главно за инвестиционните банкери и техните богати клиенти.

Създаването на криптовалути е резултат от иновации в областта на компютърните науки, като използването на сложни алгоритми и структури от данни, които представляват предизвикателство за всички, освен за най-напредналите софтуерни инженери. Въпреки това, в настоящия момент криптовалутите са достъпни за всеки.

Дефиницията на криптовалута може да варира в зависимост от перспективата. За софтуерния инженер криптовалутата е свързана с алгоритми и структури от данни. За банкерите и правителствените регулатори, тя представлява предизвикателство, което изисква внимателно внимание. За милионите инвеститори, обаче, криптовалутата представлява възможност да осигурят своето бъдеще и бъдещето на своите семейства.

Какво представлява криптовалутата?

Това е иновативна технология, която предоставя нови възможности за инвестиране и променя начина, по който разглеждаме финансите. За различните хора, терминът „криптовалута“ може да има различни значения в зависимост от тяхната перспектива и възприятие.

Всяко определение за криптовалутата трябва да включва обобщение на историческия контекст, обяснение на технологията зад нея и проучване на възможностите, които предлага на пазара. Точно това предлагаме тук: начален обзор на криптовалутите, анализ на съвременното им положение и прогноза за бъдещето, което те представят.Какво значи „крипто“? Да се потопим в обясненията и да разгледаме подробно.

Как работи криптовалутата?

Изразът „крипто“ в „криптовалута“ се отнася до криптирането, което е вградено във всички съвременни цифрови валути. Криптовалутите като Биткойн и Dogecoin имат стойност, защото хората са готови да плащат, за да ги притежават. След това, криптовалутата може да бъде използвана за размяна на стоки, услуги или дори за традиционни валути, като евро или долар. Много потребители инвестират в крипто защото мислят, че ще изкарат лесни пари.

Голяма част от хората си осигуряват криптовалута чрез онлайн борси, като купуват монети и токени, или като продават стоки и приемат криптовалута като платежно средство. Други добиват монети като участват в процеса на потвърждаване на трансакции в блокчейн мрежата. Тази дейност, наречена „майнинг“, е компенсирана с нови монети, които се създават в рамките на добре известния процес. Когато Сатоши Накамото създаде Биткойн, в изходния код беше посочен максимален лимит на броя на монетите, които могат да бъдат добити – около 21 милион. Към началото на 2021 година, бяха създадени и пуснати в обращение само около 2,4 милиона биткойна.

биткойн за криптомат

Какво е криптомат?

Криптомат е устройство, което позволява на потребителите да купуват или продават криптовалути като Bitcoin, Ethereum, Litecoin и други, като използват фиатни валути (като долари, евро и други национални валути). Обикновено криптоматите са подобни на автомати за продажба на билети или банкомати и са разположени на обществени места като търговски центрове, летища или банкови клонове.

За да използвате криптомат, потребителите обикновено трябва да се регистрират и да предоставят лична идентификация, като се придържат към местните регулации за борба с прането на пари и финансирането на тероризма. След това те могат да внасят фиатни валути в устройството и да получат криптовалутата си в портфейла си.

Криптоматите са популярни сред тези, които предпочитат удобството на физическите покупки при покупка на криптовалути, вместо да използват онлайн борси или други платформи за търговия с криптовалути. Те могат да бъдат полезни и за хора, които не разполагат с банкови сметки или предпочитат анонимността, която предлага този начин при търговия с криптовалути.

Получаването на биткойн през криптомат може да бъде лесно и удобно. Вместо да се сблъсквате със сложните процеси на търсене на партньори за купуване на криптовалута, просто потърсете биткойн автомати, битомати или криптомати чрез различните приложения и намерете удобна локация.

Какво ви трябва, за да завършите транзакцията?

За да завършите транзакцията успешно, ще ви трябва QR код с адрес от блокчейна на биткойн и сума в брой. Получаването на адрес от блокчейна може да стане лесно чрез приложението Wallet of Satoshi. Без необходимост от документи за самоличност, можете да вкарате парите си в машината.

След това, трябва да въведете или сканирате QR кода с адреса и да изберете желаната такса за транзакцията. Изборът на подходяща такса, която позволява бързо завършване на транзакцията, е важен за вашето удобство. След като завършите тези стъпки, можете да се насладите на моменталното използване на биткойн за различни плащания.

Използването на криптоматите също така може да бъде изгодно. При покупката на биткойн, разходите са само 1%, което е изключително изгодно. Също така, ако решите да продадете биткойн, разликата в курса е около 9%, като по този начин бизнес организацията, която управлява криптоматите, печели от тази разлика.

Допълнително, таксата на приложението Wallet of Satoshi е само 0.5% от сумата, която внасяте, а таксата за блокчейн транзакцията е в рамките на един-два лева или 2-4000 сатошита.

Като разполагате с биткойн в lightning, вече можете да извършвате бързи и удобни плащания навсякъде по света. Освен това, благодарение на lightning разплащанията, няма 3% такса от бизнеса за банката, което може да допринесе за намаляване на цените на стоките и услугите или повишаване на техните качества.

Вижте още: Бързи кредити София

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Последно добавени
Вземи бърз онлайн кредит до 3000 лева за срок до 24 месеца
Вземи бърз онлайн кредит до 5000 лева за срок до 18 месеца
Бързи кредити онлайн до 6000 лева за срок от 3 до 18 месеца.
Вземи най-новите оферти!

Абонирай се за нашия информационен бюлетин и получавай най-интересното от компаниите за бързи кредити директно на твоя имейл адрес. Така ще спестиш време в търсене на оферти. Ние ще го направим вместо теб!