Можеш ли да вземеш кредит до минути?

Начало » Можеш ли да вземеш кредит до минути?

На почти всички ни се е налагало в определен момент да вземем някакъв вид заем или кредит. Когато имаме неотложна нужда от средства започваме да търсим възможности да се сдобием с тях. Бързите кредити станаха известни през последните години. Много потребители избират точно този начин да се сдобият с нужните спешни пари. Ползваме този вид кредит най-често, за да финансираме спешен ремонт, за да решим здравословен проблем или пък да покрием битовите си сметки. Част от потребителите ползват тези кредити за закупуване на нова техника или пък, за да отидат на почивка. Много хора си задават въпроса: ‘‘Наистина ли мога да взема кредит до минути?‘‘

Кредит до минути – възможно ли е?

Когато ти трябват спешни пари искаш всичко да се случи бързо и лесно. Много кредитни фирми твърдят, че отпускат кредит до минути, но истина ли е това? Можем да кажем, че банките връщат отговор дали си одобрен в период от няколко дни до няколко седмици. Небанковите компании обикновено одобряват клиентите си в рамките на ден. За това, обаче могат да ти бъдат наложени допълнителни такси. Реално има шанс да получиш кредит до минути, но това може да ти струва определена сума. Във всеки случай най-добре е да се консултираш с фирмата от която желаеш да вземеш заем. Там ще ти дадат конкретна информация до колко време можеш да се сдобиеш с кредит.

будилник и купчинки с монети

Ето през какви стъпки трябва да минеш, за да се сдобиеш с бърз заем

1. Обмисли от каква сума имаш нужда

Една от най-важните стъпки е да планираш подробностите. Сметни каква сума ще ти трябва за конкретната ти цел. Изчисли какви месечни вноски ще можеш да връщаш без да утежняваш бюджета си твърде много. Пресметни битовите си сметки, разходите за храна и другите задължения, които имаш, за да прецениш каква сума можеш да отделиш за заема си. Опитай да намалиш ненужните си разходи, за да не изпитваш затруднения с изплащането на задължението си.

2. Намери финансова компания, която отговаря на очакванията си

Изключително важно е да избереш надежден кредитор, от който да вземеш бърз заем. Ако до сега не си взимал такъв тип кредит и не си наясно за какво да внимаваш, можем да ти дадем няколко съвета. Първо, отдели време да разгледаш сайтовете на различните фирми за бързи кредити. Виж дали на сайта на компанията има кредитен калкулатор, представителен пример и вписан номер за регистрация в БНБ. Ако тези неща са на сайта, значи фирмата кредитор иска да даде подробна информация на потребителя и има малък шанс да има скрити такси и подвеждащи клаузи в договора. Имай предвид, че някои от компаниите, предлагащи бързи кредити не отпускат заеми на клиенти, които нямат доказуеми доходи. За доказуем доход се смятат доходите от трудови договори, граждански договори, пенсия, наеми, майчинство. Всяка кредитна институция има своя политика за одобрение, за това е нужно да се поинтересуваш предварително от изискванията, които има. Клиентите с влошена кредитна история също трябва да намерят подходящ кредитор. Лошото ЦКР е предпоставка за трудно намиране на изгоден кредитен продукт.

3. Избери подходящ кредитен продукт

Фирмите за бързи кредити предлагат различни кредитни продукти. Най-известните са бърз заем на вноски и кредит до заплата. Друг продукт предлаган от част от небанковите компании е кредит срещу обезпечение (ипотечен заем). С него можеш да вземеш по-голяма сума, но трябва да притежаваш собствен недвижим имот, който да предоставиш като залог срещу отпуснатия кредит. Не всяка компания предлага всички видове кредитни продукти. Някои от фирмите за бързи заеми отпускат по-ниски суми, които може да не са достатъчни за твоята цел. Повечето компании предлагат пари на заем срещу лична карта, така че не е нужно да подготвяш куп документи, за да кандидатстваш.

4. Кандидатствай за кредит

Вече си избрал фирма, на която да се довериш, както и желания вид кредитен продукт. Сега е време да кандидатстваш. Можеш да направиш това по няколко  различни начина – на сайта на компанията като попълниш формата за кандидатстване, на телефон на фирмата кредитор или пък на място в офис. За да кандидатстваш ти трябва само валидна лична карта. Останалата информация ще бъде проверена от кредитната компания. След като си подал заявка служител на компанията ще се свърже с теб, за да ти съобщи дали си одобрен. Ако отговорът е положителен, трябва да подпишеш договор. Това може да се случи дистанционно или в офис, в зависимост какъв е начинът на работа на твоя кредитор. Чети договора си внимателно. След като си го подписал е време да усвоиш средствата. Това отново може да се случи по различни начини, избери такъв който е удобен за теб.

5. Плащай задължението си коректно

След като си изтеглил нужната сума и си изпълнил целта си, трябва да погасиш задължението си. Плащай вноските си в срок, за да не изпадаш в просрочия. Забавянията в плащането на вноските ти водят допълнителни лихви, които оскъпяват кредита, а също и до лоша кредитна история, което пък може да ти създаде проблеми, когато искаш да се възползваш от следващ кредит.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Последно добавени
Вземи бърз онлайн кредит до 3000 лева за срок до 24 месеца
Вземи бърз онлайн кредит до 5000 лева за срок до 18 месеца
Бързи кредити онлайн до 6000 лева за срок от 3 до 18 месеца.
Вземи най-новите оферти!

Абонирай се за нашия информационен бюлетин и получавай най-интересното от компаниите за бързи кредити директно на твоя имейл адрес. Така ще спестиш време в търсене на оферти. Ние ще го направим вместо теб!