Да вземеш ли кредит за кола?

Начало » Да вземеш ли кредит за кола?

Повечето от нас искат да имат собствен автомобил. Той ни дава удобство и ни позволява да живеем по-интересен и разнообразен живот. Не всеки може да си позволи да има своя кола и по тази причина много хора избират да използват кредит или лизинг. Добро решение ли е да закупиш автомобил с пари на заем?

Какво е лизинг на автомобил?

Лизингът е договорно споразумение, при което едната страна, собственик на даден актив (лизингодател), предоставя правото за ползването на този актив на друга страна (лизингополучател), при определен срок и уговорена схема на плащане. След изтичане на срока по договора за лизинг лизингополучателят може да стане собственик на определеният актив. Ако вземеш кредит за кола и закупиш автомобил с него, ти ставаш негов пълноправен собственик и следва да плащаш своите вноски към финансовата институция.

Ако вземеш кола на лизинг, не ти, а лизинговата компания става собственик на автомобила, който ползваш. Това означава, че нямаш право го продадеш, докато той не стане изцяло твоя собственост след изплащане на цялата сума по лизинга. Ако не можеш да го изплатиш, автомобилът остава собственост на лизинговата компания.

Нуждаеш се от бърз кредит още сега?

Можем да ти отпуснем до 5000 лева

Задължително поле
Задължително поле
Задължително поле
woman

Ще ти се обадим скоро!

Благодарим ти, че избра нашия заем. Кредитен консултант ще ти се обади на предоставения от теб телефонен номер и ще обсъдите възможностите за кредитиране.

Дублирана заявка

В последните 30 дни имаш подадена заявка за кредит към този кредитор!

Възникна грешка!

Моля, опитай отново малко по-късно.

Виж други предложения
зелена касичка - прасенце в кола

Бърз кредит за кола – да или не?

Бързите кредити са финансов продукт създаден предимно за спешни ситуации. Потребителите в България често вземат кредит за ремонт на автомобила си, но се предполага, че да закупиш кола с бърз кредит ще е трудно или неизгодно. Това е така понеже небанковите финансови институции отпускат сравнително ниски суми. Понеже банките не кредитират клиенти, които не работят на трудов договор някои потребители взимат бързи кредити без трудов договор, за да си закупят желаното превозно средство. Проучи предварително какви суми отпускат различните институции и можеш ли да се възползваш от техните оферти.

Как да кандидатстваш?

вземеш пари на заем онлайн или пък да подадеш заявка в офис на кредитора. Ако не си сигурен в нещо винаги можеш да се обадиш на телефона оставен от финансовата институция и да попиташ за повече подробности. За да кандидатстваш за бърз заем няма да ти трябват куп документи. Трябва само да предоставиш валидна лична карта. Ако кандидатстваш онлайн ще ти е нужно да имаш мобилно устройство с камера, за да можеш да преминеш дистанционна идентификация. След като кандидатстваш кредитната фирма ще ти съобщи дали получаваш одобрение за кредит.

Обмисли всичко внимателно

Когато решиш да вземеш кола с пари на заем е нужно да помислиш за подробностите. Вероятно добре ще обмислиш какъв модел автомобил да си вземеш. Ще проучиш техническите му характеристики, ще вземеш предвид цената и останалите подробности. По същият начин е нужно и да помислиш кой кредит за кола ще ти е най-изгоден. Сравни различните оферти за заеми, проучи условията, лихвите, таксите и изискванията на фирмата кредитор. Съобрази месечните си вноски така, че да не натоварват излишно бюджета ти. Дай си време да вземеш информирано решение. Да вземеш кредит за кола е напълно възможно, но винаги бъди разумен. Чети всички документи, които подписваш и питай, когато не си сигурен в нещо. Подхождай разумно и отговорно в изплащането на взетите пари на заем.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Последно добавени
Вземи бърз онлайн кредит до 3000 лева за срок до 24 месеца
Вземи бърз онлайн кредит до 5000 лева за срок до 18 месеца
Бързи кредити онлайн до 6000 лева за срок от 3 до 18 месеца.
Вземи най-новите оферти!

Абонирай се за нашия информационен бюлетин и получавай най-интересното от компаниите за бързи кредити директно на твоя имейл адрес. Така ще спестиш време в търсене на оферти. Ние ще го направим вместо теб!