Кога е подходящ момент да вземеш кредит?

Начало » Кога е подходящ момент да вземеш кредит?

Всеки от нас има цели и мечти. За да ги осъществим в повечето случаи са ни нужни финансови средства. Проблемът е, че повечето хора нямат друг източник на доходи освен работната си заплата, която обикновено не стига за задоволяването на материалните ни нужди. Поради тази причина много потребители вземат пари на заем или теглят кредит. Обикновено теглим жилищни заеми, когато искаме да си закупим дом. За по-спешните си потребности използваме бързи кредити, овърдрафти, кредитни карти, стокови заеми.

Кога е подходящ момент да вземеш кредит?

Тегленето на кредит може да бъде добро или лошо решение. За да си сигурен, че решението ти е правилно обмисли няколко важни фактора. Кога и как е най-добре да вземеш заем? Какво е нужно да проучиш? Днес ще ти разкажем, кои са най-важните фактори по отношение на тегленето на заеми.

Избрал ли си надежден кредитор?

На българския пазар има много банки и небанкови финансови институции, които отпускат пари на заем. Нужно е да си наясно каква е репутацията на дадените фирми. Проучи компанията в която кандидатстваш. Разбери какви са мненията на клиентите за нея, от колко години е на пазара, както и какви изисквания има към клиентите си. Важно е да знаеш какъв е годишният лихвен процент, както и какъв е годишният процент на разходите. Има фирми, които кредитират само определен вид потребители, както и компании с по-либерална политика.

мъж и жена се ръкостискат

Имаш ли ясна цел?

Отговори си на няколко въпроса. Първо, каква е целта на заема, който желаеш? Може ли да изчакаш и да отделиш повече време във вземането на решение или е нужно да се действа бързо? Какъв тип финансов продукт ще ти подхожда най-много? Имаш ли други възможности за финансиране? След като определиш ясната си цел и си съставиш план, ще имаш по-точна представа как да действаш.

Можеш ли да погасяваш задължението си навреме?

Да изтеглиш заем е сравнително лесно, но щом стане въпрос за връщане на взетата сума, доста от потребителите изпитват затруднения. Сметни какви месечни вноски няма да бъдат в тежест на бюджета ти и в какъв период ще можеш да изплатиш сумата. Помисли за погасителния план още преди да се срещнеш с фирмата кредитор. Определи датите за погасяване на кредита според възможностите си. Забавите по вноските ще ти носят неприятности, така че старай се да ги избегнеш.

Рефинансирай при нужда

Ако имаш няколко потребителски кредита е добре да потърсиш възможност да ги обединиш в един. Възможно е да намериш решение, което ще ти позволи да имаш по-малка месечна вноска, или по-изгодни условия. Рефинансирането на кредит помага и за подобряване на кредитоспособността.

Каквато и да е целта на желания от теб кредит винаги внимавай. Чети предоставените ти документи и питай за подробностите около заема. Ако кандидатстваш онлайн попълвай личните си данни само на предоставените от кредитора форми. Не отваряй подозрителни имейли и не вземай заеми от лихвари или неидентифицирани лица.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Последно добавени
Вземи бърз онлайн кредит до 3000 лева за срок до 24 месеца
Вземи бърз онлайн кредит до 5000 лева за срок до 18 месеца
Бързи кредити онлайн до 6000 лева за срок от 3 до 18 месеца.
Вземи най-новите оферти!

Абонирай се за нашия информационен бюлетин и получавай най-интересното от компаниите за бързи кредити директно на твоя имейл адрес. Така ще спестиш време в търсене на оферти. Ние ще го направим вместо теб!