Преводи с Мъниграм – какво представляват?

Начало » Преводи с Мъниграм – какво представляват?

MoneyGram или Мъниграм е втората по големина компания за парични преводи в света. Тя предлага много възможности да оперирате със своите средства, като изпращате или получавате пари в брой, правите и получавате банкови преводи, използвате дебитна или кредитна карта. В следващите редове ще научите подробности за начините на получаване и изпращане на пари чрез MoneyGram.

Получаване на пари чрез Миниграм – какви са възможностите?

Има доста начини за получаване на пари чрез Мъниграм. На първо място, можете да получите пари в брой в местен офис на компанията. За целта можете да потърсите най-близкия офис в сайта на компанията. Можете да получите и онлайн превод директно към банковата си сметка. Ако използвате мобилното приложение на MoneyGram, можете да получите сумата и в мобилния си портфейл в него.

Как да получите пари с MoneyGram?

MoneyGram: получаване на пари в брой

За да получите пари в брой от MoneyGram, ще ви е нужно съдействие от подателя на сумата. Той може да ви изпрати сумата, като посети физически офис на MoneyGram или използва мобилното приложение. Когато прави превода, трябва изрично да отбележи, че искате да получите сумата в брой. Тогава ще получи номер на транзакцията, който трябва да ви предаде, за да можете да получите парите си.

Ето какво трябва да направите вие:

Посетете удобен за вас офис на MoneyGram. Проверете кой е той от сайта на компанията.

Предайте на служителя номера на транзакцията, който сте получили от подателя. Покажете и личната си карта.

Вземете парите си.

MoneyGram: получаване на пари по сметка

За получаване на пари от MoneyGram по сметката си, трябва да направите следното:

Дайте на подателя своя IBAN, SWIFT/BIC код, имената си, банковия клон, както и цялата друга информация за сметката си.

Изчакайте да получите превода.

MoneyGram: получаване на пари в мобилен портфейл

Чрез Мъниграм можете да получите пари и в мобилен портфейл, свързан с мобилното приложение на системата. За целта направете следното:

Свалете мобилното приложение на MoneyGram.

Регистрирайте се. За целта може да се наложи да качите снимка на личната си карта като потвърждение на самоличността ви.

Дайте на подателя своя мобилен номер и имена, за да може да ви изпрати сумата.

Изчакайте да получите превода.

Има ли такси при получаване на пари с Мъниграм?

Всеки мисли за своята финансова стабилност и се интересува от наличието на такси. Когато получавате пари чрез MoneyGram, не дължите такса, освен ако не искате да ги изтеглите в друга валута. Тогава ще заплатите такса за трансфер, а самият трансфер ще бъде направен по-висок валутен курс на обмяна, каквато е практиката на MoneyGram.

Не на последно място, може да се наложи да се платят и такси към банките, които участват в получаването на пари от MoneyGram при банкови преводи или чрез мобилния ви портфейл. Възможно е някои банки да имат собствени такси при обслужване на преводи с Мъниграм, особено когато става дума за кредитни карти.

Като получател на пари, вие също може да се наложи да платите такса към банката, от която получавате превода. Затова проверете предварително в своята банка колко ще ви струва преводът и усвояването му.

Обменният курс на MoneyGram може да има висока надценка и вие няма как да научите това, освен ако първо не сте проверили действителния валутен курс и не сте сравнили с този на компанията. Подателят ще научи по какъв курс ще се обмени валутата, едва след като започне да извършва плащането, преди да го потвърди окончателно. Това не е такса, която вие ще платите, но може да се получи така, че реално да получите по-малко пари.

мъниграм на телефон

Получаване на пари с Мъниграм : каква информация трябва да осигурите?

Информацията, която трябва да осигурите на подателя, зависи от начина, по който искате да получите парите.

  • За да получите пари в брой, дайте своите имена и лични данни.
  • За да получите средства в мобилен портфейл на приложението – своя телефонен номер и имената си.
  • За да получите пари по банкова сметка – IBAN, SWIFT/BIC код, банков клон и трите си имена.
  • За да получите пари по дебитна карта, осигурете имена, адрес, мобилен номер, номер на дебитна карта Visa, издадена от банката, и дата на валидност.

Бързи кредити

Бързите кредити станаха важен финансов инструмент за мнозина, които се намират в спешни ситуации. Много от нас теглят заеми и когато нашите близки се нуждаят от финансова помощ. Независимо дали става въпрос за извънредни медицински разходи, спешни ремонти на дома, или други неотложни нужди, тези потребители използват бързите кредити с месечни вноски, за да осигурят финансова помощ за техните близки. Тази практика на мнозина се дължи на желанието им да помогнат на своите приятели и семейства, когато се налага. Въпреки че бързите кредити носят свои рискове и трябва да бъдат използвани внимателно, те позволяват на тези потребители да бъдат там, където са най-необходими и да подкрепят тези, които имат нужда с пари на заем веднага.

Вижте още: Групама – финансови решения за бъдещето

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Последно добавени
Вземи бърз онлайн кредит до 3000 лева за срок до 24 месеца
Вземи бърз онлайн кредит до 5000 лева за срок до 18 месеца
Бързи кредити онлайн до 6000 лева за срок от 3 до 18 месеца.
Вземи най-новите оферти!

Абонирай се за нашия информационен бюлетин и получавай най-интересното от компаниите за бързи кредити директно на твоя имейл адрес. Така ще спестиш време в търсене на оферти. Ние ще го направим вместо теб!