4 неща, за които не трябва да използваш бърз заем

Начало » 4 неща, за които не трябва да използваш бърз заем

Икономическата ситуация в страната ни е трудна в момента. Заради високата инфлация ни е взе по-трудно да живеем нормално и едновременно с това да постигнем бъдещите си цели. Когато сме в затруднено положение българите често теглим кредити. Бързите заеми станаха популярен метод за финансиране в спешни ситуации. Когато възникне внезапен проблем вземането на бърз заем е оправдано. За такъв можем да считаме: авария с автомобила, повреден уред, протекъл покрив или пък здравословен проблем касаещ нас или близките ни. Има обаче ситуации в които не е никак разумно да теглим бърз заем. Виж няколко неща за, които да не теглиш кредит.

Хазарт

Хазарта може да е много пристрастяващ и вълнуващ. Трябва обаче да помниш, че шанса да загубиш винаги е по-голям от този да спечелиш. Ако вземеш бърз заем и след това го изгубиш, ще ти е много трудно да се възстановиш от загубите. Повечето потребители взели кредит, за да залагат след това изпадат в огромни дългове, които трудно връщат. Друго, за което не препоръчваме да теглиш бърз кредит са инвестициите. При тях също има висок риск от загуби. Преди да инвестираш е добре да имаш специално заделени за целта средства. Така няма да нарушиш финансовата си стабилност.

Ненужни скъпи покупки

Много известни личности в социалните мрежи парадират със скъп начин на живот. За това много от нас желаят те също да притежават най-скъпия смартфон или най-модерните маркови дрехи. Понеже това не е така лесно постижимо мнозина теглят заеми и си купуват артикули, които не са по джоба им без да мислят за бъдещето. Съветваме те да не го правиш, ако не очакваш приходи с които лесно да покриваш вноските си. Ако не плащаш задължението си навреме ще ти се начислят допълнителни наказателни лихви.

Ваканции

Всеки от нас обича да пътува. Особено когато всички наши приятели и познати прекарват лятото си по вълнуващ начин и на теб може да ти се прииска да отидеш на почивка. Да вземеш бърз кредит за почивка обаче не е най-разумното решение. Има голям шанс да изхарчиш повече от планираните средства и след това да имаш затруднения с погасяването на заема си. Ако решиш, че все пак ще отидеш на ваканция, планирай всичко добре и намери най-изгодните оферти за почивка. Посети сайтове за сравнение на цените и виж къде се предлагат евтини хотелски стаи и изгодни билети.

Подаръци

В годината има толкова много празници, в които нашите близки очакват от нас да им подарим подарък. Понякога това е трудна задача и започваме да мислим дали да не вземем пари на заем. Има дори хора, които теглят големи заеми, за да впечатлят даден човек със скъп подарък. Ако вземеш заеми, които не връщаш, ще натрупаш лоша кредитна история и при истинска нужда ще ти е трудно да се сдобиеш с нужен кредит. За да направиш хубав подарък понякога е нужно само малко въображение. Колкото повече време вложиш в измислянето на бюджетен и личен подарък, толкова по-добър ще е той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Последно добавени
Вземи бърз онлайн кредит до 3000 лева за срок до 24 месеца
Вземи бърз онлайн кредит до 5000 лева за срок до 18 месеца
Бързи кредити онлайн до 6000 лева за срок от 3 до 18 месеца.
Вземи най-новите оферти!

Абонирай се за нашия информационен бюлетин и получавай най-интересното от компаниите за бързи кредити директно на твоя имейл адрес. Така ще спестиш време в търсене на оферти. Ние ще го направим вместо теб!