Заеми по време на криза – да или не?

Начало » Заеми по време на криза – да или не?

В момента финансовата ситуация в света и страната е трудна. Намираме се в период на инфлация. По тази причина финансовите експерти не ни съветват да вземаме заеми от финансови институции. За съжаление на почти всеки му се случва да изпадне в ситуация, в която има нужда от допълнителни пари. Независимо дали причината е повреден уред, ремонт, медицински проблем или нещо, което изисква повече средства, никога не е лесно да се справим сами. Днес ще ви разкажем какви са предимствата и недостатъците на вземането на пари на заем по време на криза.

Вземане на пари на заем от близки

Много хора избират да помолят близки и приятели за заем, вместо да кандидатстват във финансова институция. Предимството на вземането на пари на заем от приятел или близък е, че е почти сигурно, че те няма да ти изискат да върнеш по-голяма сума от взетата. При заемите от финансови компании има лихви и такси, които оскъпяват кредита. За съжаление вземането на пари на заем от роднини има и много възможни негативи. Първият, е че трудно се намират близки, които са готови да ни заемат нужната сума. С времето хората стават все по-предпазливи и все по-рядко дават пари на заем на близките си. Друг недостатък е, че се появява напрежение между теб и лицето от което си взел пари. Не е приятно когато наши роднини и приятели ни правят намеци или груби коментари относно финансовото ни състояние. Някои наши близки дори ни дават непоискани съвети как да похарчим взетата сума.

Когато вземаш кредити от банка или небанкова институция, цялата тази ситуация е избегната. Вярно е, че при подписването на документите ще те попитат за какво планираш да използваш сумата, но този въпрос е просто информативен. Никой няма да те съветва какво да правиш със заетата сума. Тоест, теглейки кредит, парите са си твои и ти ги разпределяш както сметнеш за добре.

ръка вади банкнота от портмоне

Пари на заем от финансова институция

Да вземеш пари от банка или фирма за бързи кредити в днешни дни е сравнително лесно. Повечето компании предлагат онлайн кандидатстване или пък изцяло онлайн процес по усвояване на кредит. За да бъдеш одобрен за онлайн кредит е нужно да подадеш заявка. След като финансовата компания провери твоята кредитоспособност, както и кредитната ти история, тя ще ти съобщи дали си одобрен за желания кредит. Има фирми, които кредитират дори клиенти с лоша кредитна история или недоказуеми доходи. Имай предвид обаче, че те почти винаги изискват от клиентите си поръчител или друг тип гаранция.

Заеми по време на криза

Да вземеш заеми по време на криза може да се окаже лошо решение, ако не внимаваш. Помисли от какъв кредитен продукт имаш нужда и за какъв срок можеш да го изплатиш. След това добре проучи офертите на пазара. Ако целта на заема ти не е спешна, по-добре изчакай и обмисли всичко внимателно. Преди да подпишеш договор за кредит бъди сигурен, че си наясно каква е лихвата по него, какви са допълнителните такси, както и възможните неустойки. Избери подходящ за себе си продукт и го изплащай навреме.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Последно добавени
Вземи бърз онлайн кредит до 3000 лева за срок до 24 месеца
Вземи бърз онлайн кредит до 5000 лева за срок до 18 месеца
Бързи кредити онлайн до 6000 лева за срок от 3 до 18 месеца.
Вземи най-новите оферти!

Абонирай се за нашия информационен бюлетин и получавай най-интересното от компаниите за бързи кредити директно на твоя имейл адрес. Така ще спестиш време в търсене на оферти. Ние ще го направим вместо теб!