4 начина да излезеш от трудно финансово положение

Начало » 4 начина да излезеш от трудно финансово положение

Тежката икономическа ситуация и някои твои минали решения, които не са добре обмислени, могат да доведат до значителни финансови усложнения. Бележки от банката, напомняния от фирми за събиране на вземания, обаждания от съдия-изпълнител и запор на сметката са неприятно ежедневие за някои хора. Всичко това идва с голям стрес и усещане за несигурност. Какво да правиш, когато си задлъжнял към няколко фирми за бързи кредити и нямаш идея как да се измъкнеш? Предлагаме на твоето внимание 4 начина да излезеш от трудно финансово положение.

Вземи нещата в свои ръце

В трудни ситуации трябва преди всичко да признаеш, че имаш проблем. Избягването и отричането на неприятностите няма да ги накара да изчезнат. Трябва да подходиш отговорно към нещата и да ги вземеш в свои ръце. Финансовите проблеми няма да изчезнат като с магия, никой няма да дойде и да реши проблемите ти, не разчитай на чудо, че кредиторите ще спрат да си искат парите. Нито пък очаквай изненадващо да получиш значително наследство от непозната богата леля. Докато не се справиш сам с дълговете, те няма да изчезнат, а напротив – ще се увеличат.

При трудно финансово положение пресметни точно къде и колко дължиш

Следващият етап трябва да бъде това да осъзнаеш с колко и на кого си длъжник. Пресметни всички твои задължения, тоест: овърдрафт по сметката, кредитната карта, банкови или бързи кредити, както и неплатени сметки, глоби и др. Освен това направи обобщение на всички приходи, които получаваш, тези от трудовия ти договор, приходи от наеми и ренти и всички останали средства, които получаваш на месечна база. Също така, преброй всички текущи разходи за храна, битова химия и козметика. Изчисли разходите свързани с децата, ако имаш такива, както и всички забавления. Благодарение на това ще можеш да прецениш колко пари си в състояние да отделиш за погасяване на просрочените ти задължения и от къде би могъл да спестиш средства.

Минимизирай разходите си и се опитай да получиш допълнителен доход

За съжаление на почти всички се случва да изпаднат в трудна ситуация, в която трябва да се ограничават разходите. Не забравяй, че тези неприятности ще свършат един ден и това ще бъде благодарение на твоите заслуги. Сега, когато си изчислил домакинския си бюджет, вече знаеш как парите се изплъзват през пръстите ти. Спри този теч! Ограничи разходите си за удоволствия и всичко, което не е от първа необходимост и се съсредоточи върху целта. Друга трудна стъпка е намирането на допълнителен източник на доходи. Струва си да поискаш повишение или допълнителен извънреден труд от шефа си, можеш също да потърсиш допълнителна работна в различни рекламни групи или портали, възлагащи такава. Помисли дали нямаш някакви специфични умения, които биха ти осигурили допълнителен доход.

Свържи се с кредиторите си

Избягването на разговори с институции, с които имаш дългове, няма да те накара да забравиш за тях. Също така не разчитай на давност, независимо дали става въпрос за бърз кредит, банков, кредит за кола или друго. Най-доброто решение е да посетиш централата на компанията и да говориш за евентуално отлагане на погасяването и удължаване на срока на кредита. При неплатени вноски повечето кредитори ще ти дадат предложения и варианти за това как да излезеш от тази ситуация. Друга идея може да бъде рефинансиращ заем. Благодарение на рефинансирането, можеш да обединиш всичките си задължения на едно място, ако текущите ти такива могат да се покрият от този вид кредит.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Последно добавени
Вземи бърз онлайн кредит до 3000 лева за срок до 24 месеца
Вземи бърз онлайн кредит до 5000 лева за срок до 18 месеца
Бързи кредити онлайн до 6000 лева за срок от 3 до 18 месеца.
Вземи най-новите оферти!

Абонирай се за нашия информационен бюлетин и получавай най-интересното от компаниите за бързи кредити директно на твоя имейл адрес. Така ще спестиш време в търсене на оферти. Ние ще го направим вместо теб!