Измама с фалшиви бързи кредити дебне в интернет пространството

Начало » Измама с фалшиви бързи кредити дебне в интернет пространството

Лица, представящи се за служители във фирми за бързи кредити мамят потребители, като събират авансово такси. Разбира се, след това не отпускат кредит, но прибират парите на хората, които се закачат на въдицата им. За това сигнализираха зрители на NOVA.

Как работи схемата с фалшиви бързи кредити?

Мъж въвежда данни от кредитна карта на лаптоп

На пръв поглед, съвсем обикновена обява за отпускане на бързи кредити, на която попадаш в сайт за безплатни обяви. По нищо няма да я отличиш от десетките други, дори може да бъде от името на компания с утвърдено име на пазара. Може да не забележиш, че липсва телефон за връзка, но пък има мейл адрес.

След няколко разменени мейла ще ти поискат да преведеш сума, от порядъка на стотина лева, за да си гарантираш бързото одобрение на кредит. Ако се подведеш и го направиш, мейлите ще спрат, а ти ще останеш да чакаш обещания кредит.

Как да разпознаеш измамата?

Когато човек е в нужда, става по-доверчив от обикновено. При повечето от небанковите финансови институции няма такси, свързани с разглеждането на искане за кредит. Все пак, на човек му изглежда нормално да има такса за някаква услуга. Ето някои насоки, които ще ти помогнат да разпознаеш обявата на измамниците от истинската:

  1. Телефонът за връзка е задължителен. Никоя фирма за бързи кредити няма да предпочете да си пише с теб, вместо да ти се обади по телефона. При повечето фирми за бързи кредити телефонът е задължителен.
  2. Обявената информация. Може лесно да провериш дали офертата от обявата присъства на сайта на съответната компания. Няма как служител да предложи по-добри условия от официално обявените.
  3. Предложете среща. Измамниците никога няма да се съгласят на лична среща, за да не бъде разкрита самоличността им.

Имидж назаем

Не случайно обявите не са анонимни, а са от името на фирми за бързи кредити с присъствие на нашия пазар. Измамниците разчитат това допълнително да приспи бдителността ти и да те подведе. Обикновено те се активизират при наличието на икономически сътресения в държавата. Възможността да останат анонимни им дава допълнителна увереност, че действията им трудно ще бъдат наказани.

Затова, ако имаш нужда от кредитен продукт, потърси контакт с фирмите на официалните им сайтове и обявените там телефони за връзка. Това ще ти гарантира спокойствие и ще те предпази от злонамерени лица, оставащи анонимни в интернет пространството.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Последно добавени
Вземи бърз онлайн кредит до 3000 лева за срок до 24 месеца
Вземи бърз онлайн кредит до 5000 лева за срок до 18 месеца
Бързи кредити онлайн до 6000 лева за срок от 3 до 18 месеца.
Вземи най-новите оферти!

Абонирай се за нашия информационен бюлетин и получавай най-интересното от компаниите за бързи кредити директно на твоя имейл адрес. Така ще спестиш време в търсене на оферти. Ние ще го направим вместо теб!