Как да избереш кредитна компания?

Начало » Как да избереш кредитна компания?

Когато взимаш кредит, за теб е важно нещата да се случат бързо. Искаш процесите кандидатстване и одобрение да минат безпроблемно и лесно и да не трябва да представяш други документи освен лична карта. Възможно е, в миналото да си имал просрочия и кредитната ти история да не e добра, което да не ти позволи да вземеш кредит от банка. Следователно трябва да помислиш как да избереш кредитна компания сред всички небанкови финансови институции. В главата ти обаче има една мисъл, която ти напомня да си предпазлив с кредитните фирми. Трябва ли да се страхуваш от небанковите институции? На какво трябва да обърнеш внимание при тегленето на пари на заем, за да не се опариш?

Ключът към избора на надеждна фирма за бързи кредити

Въпросът как да избереш кредитна компания може да бъде труден поради големия брой конкуренти на българския пазар. Въпреки това, можеш да намериш компании, които имат дългогодишен опит, ползват се с доверие от клиентите и прилагат високи стандарти в работата си. Някои хора търсят информация в сайтове за сравнение или четат мнения в интернет, когато искат да намерят надеждна компания. Дали това е сигурен и достоверен източник? Като цяло да, но трябва да знаеш, че трябва да се вземат предвид и други фактори. И така, на какво трябва да обърнеш внимание?

женска и мъжка ръка се ръкуват а около тях има документи - как да избереш кредитна компания

На какви изисквания трябва да отговаря една надеждна кредитна компания?

За да се увериш, че една кредитна институция е сигурна, трябва да обърнеш внимание на няколко аспекта:

• от колко време компанията е на пазара

• дали има клонове само в България или и в чужбина

• дали прилага най-високите стандарти на обслужване

• дали има позитивни мнения от клиентите си

Как да избереш кредитна компания сред фирмите за бързи кредити?

Ето няколко неща, на които определено трябва да обърнеш внимание, когато избираш кредитна институция:

1. Прозрачен уебсайт – колкото по-прост и удобен е уебсайтът, толкова по-лесно ще намериш информацията, която търсиш. Качеството на сайта се определя и от това дали е изчистен от ненужна информация или е пълен с реклами, изскачащи прозорци, банери и друг тип рекламно съдържание.

2. Канали за кандидатстване – добрите кредитни компании имат по няколко канала за кандидатстване, те могат да бъдат – в офис, по телефона, или теглене на онлайн кредит, чрез сайт или мобилно приложение.

3. Проверка на самоличността – надеждните фирми за бързи кредити и винаги проверяват внимателно предоставените от клиентите данни. При директен разговор с кредитен консултант, ще трябва да представиш лична карта, а ако кандидатстваш онлайн, ще трябва да минеш дистанционна идентификация.

4. Времето за изчакване на решения и прехвърляне на средствата – въпреки факта, че кредитните компании те изкушават с оферти за заеми в рамките на 15 минути, това не е точно така. Освен ако не си клиент на дадена кредитна компания от дълго време или не си предварително одобрен. В противен случай целият процес за одобрение на кредит може да отнеме от няколко часа до седмица.

5. Ясен договор – всички уважаващи себе си фирми за бързи кредити изискват от потребителя да подпише договор за потребителски заем. Преди да подпишеш обаче, трябва да прочетеш целия договор и в случай на неяснота да се консултираш с обслужващия те служител.

6. Ясно посочени разходи – това е много важен фактор, който влияе върху надеждността на фирмата. Всички разходи, такси и комисионни трябва да бъдат ясно посочени – без скрит или дребен шрифт.

Голяма част от изброените стъпки са универсални и важат за потребителите на всякакви продукти и услуги. Преди да пристъпиш към решение за покупка проверявай надеждността на фирмата или търговеца и взимай информирани решения, за да намалиш вероятността от неприятни изненади.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Последно добавени
Вземи бърз онлайн кредит до 3000 лева за срок до 24 месеца
Вземи бърз онлайн кредит до 5000 лева за срок до 18 месеца
Бързи кредити онлайн до 6000 лева за срок от 3 до 18 месеца.
Вземи най-новите оферти!

Абонирай се за нашия информационен бюлетин и получавай най-интересното от компаниите за бързи кредити директно на твоя имейл адрес. Така ще спестиш време в търсене на оферти. Ние ще го направим вместо теб!